“İHA’larımıza sahip çıkmıştı” diyerek paylaştı! “İHA’larımıza sahip çıkmıştı” diyerek paylaştı!
2023 temmuz ayında ara zam ne kadar? Asgari ücrete ara bir zam yapılıp yapılmayacağı soruları, bir kez daha gündeme geldi ve arama motorlarında sıkça araştırılmaya başlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir canlı yayına katılarak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın çalışmaları sonucunda en düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya yükseltileceğini duyurdu. İşte milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren güncel ara zam hakkında merak edilenler.

2023 TEMMUZ AYINDA ARA ZAM NE KADAR?

Temmuz ayında asgari ücrete zam beklentileri devam ederken, en düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya yükseltilmesinin ardından asgari ücrete de ara bir zam yapılabileceği konuşuluyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuyla ilgili olarak açıklama yapmıştı. Ancak Aralık ayında asgari ücret tespit komisyonu tarafından yapılan görüşmeler sonucunda 2023 yılı asgari ücretinin 8 bin 506 lira olarak belirlendiği duyurulmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir grup toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlarken, asgari ücrete zam yapılacağı konusunda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, seçim öncesi değil, temmuz ayında asgari ücrete zam yapılacağını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Seçim öncesi asgari ücrete zam olacak mı?" sorusuna cevap verirken, böyle bir durumun söz konusu olmadığını ve zamların zaten açıklandığını söyledi. "Asgari ücretliler yıl sonunu mu bekleyecek?" sorusuna ise Erdoğan, Temmuz ayının işaret edildiğini ifade ederek, "Temmuz'da var, asgari ücretliler Temmuz'u bekleyecekler" diye konuştu. [caption id="attachment_7930" align="alignnone" width="1024"]2023 temmuz ayında ara zam ne kadar? 2023 temmuz ayında ara zam ne kadar?[/caption]

BAKANLIKTAN ARA ZAM AÇIKLAMASI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, asgari ücrete ara zam yapılmayacağına dair haberlere ilişkin bir açıklama yaparak, Bakan Vedat Bilgin'in konuyla ilgili yeni bir açıklaması olmadığını bildirdi. Açıklamada, bazı web sitelerinde yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığı vurgulandı.

2023 ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLDU?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aralık 2022'de milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücreti açıkladı. Buna göre, 2023 yılında asgari ücret 8.506,80 TL olarak belirlendi. Brüt olarak ise 10.008,00 TL seviyesinde olacak. 2022 Ocak ayına göre net asgari ücret artış oranı %100, 2022 Temmuz ayına göre ise %54,66 olarak gerçekleşecek. Yıllık ortalama artış oranı ise %74,43 seviyesinde olacak. Türkiye gündemine ilişkin güncel yeni gelişmeleri Erişim Haber sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim