Oy kullanmama cezası var mı, uygulanacak mı? 2024 Oy kullanmama cezası ne kadar, kaç TL? Oy kullanmama cezası var mı, uygulanacak mı? 2024 Oy kullanmama cezası ne kadar, kaç TL?
25 metreküp doğal gaz kaç TL ne kadar? Karadeniz'de bulunan doğal gazın şebekeye verilmesi işlemleri sona erdi. Karadeniz gazının evlere dağıtımının başlaması ile birlikte, doğalgaz fiyatlarında indirim yapılması öngörülüyor. Hükümet, konutlarda 25 metreküpe kadar kullanılan doğalgaz için ücretsiz hizmet veya indirim yapmayı planlıyor. Vatandaşların bu durumdan yararlanması ile birlikte bütçelerine yaklaşık 30,8 milyar liralık destek sağlanacak. Bu gelişmelerin ardından, vatandaşlar doğalgaz faturasının ne kadar olacağı konusunda araştırmalar yapıyorlar.

25 METREKÜPE KADAR BEDAVA

Karadeniz gazının kullanımı ile birlikte vatandaşların doğalgaz faturalarında önemli bir düşüş olması bekleniyor. Devletin bu destekleme kararıyla birlikte, her ay 25 metreküp doğalgaz tüketimi olan konut aboneleri için faturalarının bir bölümü devlet tarafından karşılanacak. Bu sayede, vatandaşların bütçelerine önemli bir katkı sağlanması hedefleniyor. Karadeniz gazının kullanılmaya başlanmasıyla birlikte evlerdeki doğalgaz tüketiminde indirim yapılması bekleniyor. Devletin belirlediği 25 metreküp ücretsiz doğalgaz tüketimi rakamının, evlerin mutfakta kullandığı tüketim miktarına denk geleceği ve bazı evlerde sıcak su harcamalarına da yeteceği düşünülüyor. Bu uygulama ile devlet her konutun doğalgaz faturasının 130 liralık bölümünü karşılamış olacak. Sanayi aboneleri için farklı bir tarife uygulanırken, elektrik üretimi amaçlı tarife için de 1000 metreküp doğalgazın fiyatı 10 bin lira olarak belirlenmişti.

25 METREKÜP DOĞAL GAZ KAÇ TL NE KADAR?

Karadeniz gazının devreye alınmasıyla Türkiye'nin enerjideki dışa bağımlılığı azalacak ve evlerde kullanılan doğalgaz fiyatlarında indirim yapılması öngörülüyor. Konutlarda aylık 25 metreküpe kadar kullanılan doğalgazın ücretsiz olması veya indirim yapılması bekleniyor. Bu da yaklaşık olarak 102 TL'lik bir indirim sağlayabilir. Ancak bu fiyatlar kesin değildir ve değişkenlik gösterebilir. Karadeniz gazının evlere verilmesi işleminin tamamlanmasıyla birlikte vatandaşların bütçesine 30,8 milyar liralık destek sağlanacak.

DOĞAL GAZIN METREKÜP FİYATI NE KADAR?

BOTAŞ, nisan ayında gaz dağıtım şirketlerine konut tüketicileri için uygulayacağı satış fiyatını 1000 metreküp doğalgaz için 4 bin 80 lira olarak belirledi. Sanayi aboneleri için ise tarife kademe 1'de 1000 metreküp doğalgazda 7 bin 124 lira, kademe 2'de ise 9 bin 478 lira olarak belirlendi. Elektrik üretiminde ise 1000 metreküp doğalgazın fiyatı 10 bin lira olarak duyuruldu. Gündeme ilişkin güncel yeni gelişmeleri Erişim Haber sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim