Uluslararası Adalet Divanı'ndan "soykırım" kararı! Uluslararası Adalet Divanı'ndan "soykırım" kararı!
ABD'nin Kentucky eyaletinde silahlı saldırı Kentucky eyaletinin Louisville kentinde meydana gelen silahlı saldırıda, bir saldırganın çok sayıda kişiye ateş açtığı ve birden fazla ölü ve yaralı olduğu açıklandı. Saldırganın polis tarafından gözaltına alındığı belirtilirken, saldırının nedeni ve saldırganın kimliği hakkında henüz bir bilgi paylaşılmadı.

ABD'DE SİLAHLI SALDIRI: ÇOK SAYIDA ÖLÜ VE YARALI

ABD'nin Kentucky eyaletindeki Louisville kentinde gerçekleşen silahlı saldırıda, polis tarafından yapılan açıklamada "çok sayıda ölü ve yaralı" olduğu bildirildi. CNN, saldırganın 6 kişiyi vurduğunu ancak vurulan kişilerin ölü ya da yaralı olup olmadığına ilişkin bir bilgi vermedi. Louisville Metro Polis Departmanı, "aktif bir saldırgana" müdahale edildiğini ve halkın bölgeden uzak durması gerektiğini açıkladı. Saldırganın gözaltına alındığı belirtildi. Kentucky eyaletinin Louisville kentinde meydana gelen silahlı saldırının ardından polis, saldırganın "etkisiz hale getirildiği"ni ve artık bir tehdit oluşturmadığını açıkladı. Saldırıda bir polis memuru da dahil olmak üzere altı kişinin vurulduğu bildirilirken, vurulan kişilerin durumları hakkında net bir bilgi verilmedi. Bölgedeki yoğun polis varlığı ve yerlerdeki cam kırıkları olay yerinden gelen görüntülerde görülebiliyor. Kentucky Valisi Andy Beshear, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Lütfen olaydan etkilenen tüm aileler ve Louisville şehri için dua edin" dedi. Kentin belediye başkanı Craig Greenberg de olaydan kısa bir süre sonra bölgeye geldi. Olay, Louisville'in şehir merkezinde, Louisville Slugger Field beyzbol stadyumunun yakınında ve Kentucky Uluslararası Kongre Merkezi ile Muhammad Ali Merkezi'nden birkaç blok ötede gerçekleşti. [caption id="attachment_8342" align="alignnone" width="1024"]ABD'nin Kentucky eyaletinde silahlı saldırı ABD'nin Kentucky eyaletinde silahlı saldırı[/caption]

ABD’DE BİREYSEL SİLAHLANMA TEHLİKESİ

Bireysel silahlar, modern devletlerin egemenliğinin izni ya da bilgisiyle temin edilen suç aletleri olarak kabul edilir. Ne yazık ki, Amerika Birleşik Devletleri gibi bazı ülkeler, sivillerin silahlanması konusunda Lübnan, Honduras ve Yemen gibi ülkelerle aynı kategoriye giriyor. Ancak, bireysel silahların tehlikeleri sadece bu kadarla sınırlı değil. 24 Mayıs 2022 tarihinde Teksas eyaletinde gerçekleşen menfur saldırı, bu tehlikelerin en acımasız örneklerinden biridir. 18 yaşındaki Salvador Ramos, ABD Anayasası'nın kendisine tanıdığı bireysel silah hakkını kullanarak 19 öğrenci ve 2 öğretmeni acımasızca öldürdü. Bu saldırı, bireysel silahların ABD toplumunda yarattığı sorunları bir kez daha açığa çıkardı. Üzücü bir gerçek olarak, bu tür saldırılar ABD'de daha önce de yaşanmıştı. Örneğin, 2017 yılında Pensilvanya eyaletinde gerçekleşen bir saldırıda, Steve Stephens adlı bir vatandaş bireysel silahıyla sokakta suçsuz bir yaşlı adamı öldürdü. Bireysel silahların yaygınlaşması ve sıradanlaşması, ABD'de silahla işlenen cinayetlerin artmasına neden oluyor. Bu sorunun çözümü için, ABD hükümetinin bu tehlikeli trendi durdurmak için daha sıkı silah kontrol yasaları çıkarması gerekiyor. ABD'de, Salvador Ramos gibi bireysel silahlara erişim sağlayan kişilerin işlediği cinayetler, maalesef ilk kez yaşanmıyor. 19 öğrenci ve 2 öğretmenin hayatını kaybettiği saldırı, bu müsamahakar tutumun ilk kurbanları da değildi. ABD'de daha önce de benzer saldırılar yaşandı ve hatta bazıları daha vahşi ve acımasızdı. Örneğin, Pensilvanya eyaletine bağlı Cleveland şehrinde, Steve Stephens adlı bir ABD vatandaşı, hiçbir sebep olmadan sokakta yürüyen yaşlı Robert Godwin'u öldürdü. Bu cinayet, "Bugün senin şanssız günün ihtiyar!" ifadeleriyle gerçekleştirildi ve bireysel silahlarla işlenen cinayetlerin ne kadar yaygın hale geldiğini gösterdi. Dünya ve ülkeler hakkında merak edilenler için Erişim Haber sayfamızı takip edebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim