2024 Ramazan Bayramı ikramiyesi ödenme tarihi belli oldu 2024 Ramazan Bayramı ikramiyesi ödenme tarihi belli oldu
Adıyaman'da hasar gören tren rayları onarılıyor. "Yüzyılın felaketi" olarak nitelendirilen depremlerin yıkıma yol açtığı Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesindeki tren rayları da kullanılamaz hale geldi. Adana-Malatya arasındaki Narlı-Pazarcık-Gölbaşı hattında bazı noktalarda rayların bükülmesi ve yerin çökmesi nedeniyle tren seferleri yapılamıyor. Adıyaman ve Malatya'ya konteyner ve yardım malzemesi sevkiyatı için kritik önem taşıyan hatta TCDD ekipleri onarım çalışması yapıyor.

HASAR GÖREN TREN RAYLARI ONARILIYOR

Çalışma kapsamında demiryolu zemininde meydana gelen çökme ve kaymalara müdahale eden ekipler, kombine tokmak makineleri ile raylardaki eğilme ve burulmaları düzeltiyor. Çalışmalar sonucunda Narlı ile Pazarcık arasındaki onarımları tamamlayan ekipler, çalışmalarını Pazarcık ile Gölbaşı arasında sürdürüyor. Sadece yavaş hareket eden yük trenlerinin hizmet vermesine imkan verecek şekilde acilen onarılan raylardan bölgeye konteyner sevkiyatlarının başladığı öğrenildi. Gölbaşı ilçesinin koordinatörlüğüne atanan Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, çalışmaları yakından takip ediyor. Deprem sonrası güncel meseleler hakkında konuşan Vali Hatipoğlu, ilçedeki enkaz kaldırma ve geçici barınma çalışmalarının yanı sıra lojistik açıdan önem taşıyan tren seferlerinin yeniden başlatılması için çalışmaların yapıldığını kaydetti.

"TRENLERİMİZ DÜZENLİ OLARAK GELMEYE BAŞLADI"

Konteyner kurulumunun hızlandırılması için tren seferlerinin önemine dikkat çeken Hatipoğlu, şunları kaydetti: "Adana'dan gelen hat düzeldi. Çalışmalar devam ediyor. Gölbaşı'na trenlerimiz düzenli gelmeye başladı. İnşallah bir an önce Malatya hattı açılınca demiryolu da kalkar. Kesintisiz devam edecek." [caption id="attachment_6867" align="alignnone" width="760"]Adıyaman'da hasar gören tren rayları onarılıyor Adıyaman'da hasar gören tren rayları onarılıyor[/caption]

NE OLMUŞTU?

Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkisiyle Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesindeki demiryolunda kayma ve eğilmeler meydana geldi. 6 Şubat'ta merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan depremlerin ardından Adıyaman'daki demiryolu da hasar gördü. Depremin etkisiyle Gölbaşı ilçesinde raylarda eğilme meydana geldi. Eren Uçkan, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi'nde inşaat mühendisliği doçentidir. Uçkan, depremden etkilenen Adıyaman'da çalıştıklarını söyledi. Uçkan, demiryolları gibi yapıların yüzey kırılmalarına karşı hassas olduğunu söyledi. Uçkan sözlerine "Buraya baktığınızda fayın tren yolunu kestiğini görebilirsiniz. Fay demiryolunu kestiğinde bindirmenin yönüne göre "S" veya "Z" şeklinde deforme olabilir. Burada bunun gibi daha fazla "S" şeklindeki deformasyon görebilirsiniz." şeklinde devam etti. Deprem sonrası yapılan çalışmalar hakkındaki gelişmeleri yakından takip için Erişim Haber sayfamızı takip edebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim