Süper Kupa maçı 7 Nisan'da Şanlıurfa'da oynanacak Süper Kupa maçı 7 Nisan'da Şanlıurfa'da oynanacak
Ahmet Ağaoğlu, Trabzonspor’a veda etti. Başkan Ahmet Ağaoğlu, beş yıllık görev süresi boyunca bordo mavili takımı birçok konuda geliştirdi. Trabzonspor'a 38 yıl sonra lig şampiyonluğunu yaşatan Ağaoğlu'nun bu yılki başarısız sezonun ardından koltuğu sallandı. Geçen yıl borç yükü altına giren kulüpte göreve geldikten sonra mali disiplini sağlayan ve camiaya şampiyonluk sevinci yaşatan Ağaoğlu, yeni sezonda oluşan borçlar ve kongre talepleri üzerine görevinden istifa etti. yönetim kurulunda, kurulacak yeni yönetimin önünü açıyor. Beş yıllık süreçte camiaya dört kupa kazandıran Ağaoğlu, son şampiyon başkan olarak tarihe geçti. 2022-23 sezonunda Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi'ne veda eden Trabzonspor, Süper Lig'de hedeflediği başarıdan uzaklaşma kararı aldı. Yönetim kurulu olağanüstü kongre kararı aldı. Kulüp başkanı Ahmet Ağaoğlu, 2018 yılında başlayan ve beş yıl süren başkanlık serüvenine istifasını açıklayarak veda etti. 8 Nisan 2018 tarihinde yapılan 73. Olağanüstü Genel Kurul'da Muharrem Usta'nın ardından kulübün 17. başkanı seçilen Ahmet Ağaoğlu, 5 yıldır bu görevi yürütmektedir. Ardından yapılan iki genel kurul toplantısında başkan seçilen Ağaoğlu, üçüncü döneminde istifa ederek yönetim kurulunun talepleri doğrultusunda olağanüstü kurultayın yolunu açtı. [caption id="attachment_6507" align="alignnone" width="1024"]Ahmet Ağaoğlu, Trabzonspor’a veda etti Ahmet Ağaoğlu, Trabzonspor’a veda etti[/caption]

YERİNE ERTUĞRUL DOĞAN GELDİ

Bir daha aday olmayı düşünmeyen Ahmet Ağaoğlu'nun yerine geçmek isteyen adaylar, 22 kişilik listelerini 15 gün içinde Divan Başkanlık Divanı'na sunacak. Kongre süreci tamamlanana kadar mevcut başkan yardımcısı Ertuğrul Doğan başkanlığı vekaleten yürütecek.

KONGRE KAÇINILMAZ OLDU

Şubat ayında zirveden uzaklaşan bordo-mavili takımın Avrupa maçlarında hedefine ulaşamaması olağanüstü kongreyi kaçınılmaz hale getirdi. Sakatlıkların yanı sıra yeni sezonda transfer olan oyunculardan beklenen performans eksikliği, takıma Karadeniz'de istikrarsızlığı ve puan kayıplarını getirdi. Bütün yollar kongreye çıktı. Futbolcu maliyetlerinin artması ve ödemelerin gecikmesi buna neden oldu.

9 BİN 280 ÜYE OY KULLANABİLECEK

18-19 Mart tarihlerinde Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı seçiminde çoğunluk sağlanamazsa, çoğunluğa bakılmaksızın olağanüstü kongre 25-26 Mart tarihlerinde Hayri Gür Spor Salonu'nda yapılacak. Trabzonspor'un 18. başkanının belirleneceği Olağanüstü Seçim Genel Kurulu'nda kulübün 9 bin 280 üyesinin oy hakkı bulunuyor. 1993 yılında Sadri Şener’in başkanlık yaptığı dönemde yönetim kurulu üyeliği yapan, 2000-2002 yılları arasında Özkan Sümer’in başkanlık döneminde başkan yardımcılığı görevinde bulunan Ahmet Ağaoğlu, 2018 yılı Nisan ayında gerçekleşen 73’üncü Olağanüstü Genel Kurul’da Muharrem Usta’nın ardından kulübün 17’nci başkanı olarak seçilmişti.

5 YILDA 5 TEKNİK DİREKTÖR

Takımın teknik direktörü olarak göreve başlayan Ahmet Ağaoğlu, transfer politikasını sürdürülebilir ekonomi ve finansal fair-play kurallarını göz önünde bulundurarak geliştirdi. Ağaoğlu liderliğindeki Karadeniz ekibi sezonu beşinci sırada tamamladı. 2018-19 sezonunda yeni bir sayfa açan ve Rıza Çalımbay ile yollarını ayıran Ağaoğlu, teknik direktörlük görevine Ünal Karaman'ı atadı. Sezonu 4. sırada tamamlayan bordo-mavili ekipte, Karaman ile yönetim arasındaki gerginlik nedeniyle yollar ayrılmış ve 2019-2020 sezonunun ilk yarısının sonunda takım Hüseyin Çimşir'e emanet edilmişti. mevsim.

Editör: TE Bilisim