Recep Yazıcıoğlu kimdir? Recep Yazıcıoğlu nerede görev yaptı? Recep Yazıcıoğlu kimdir? Recep Yazıcıoğlu nerede görev yaptı?
Veda Mektubu'nun Seher'i Bennu Yıldırımlar kimdir, nereli? Ünlü oyuncu Bennu Yıldırımlar'ın hayatı, Veda Mektubu dizisinde rol almasıyla gündeme geldi. Veda Mektubu dizisinde "Seher" karakteriyle ekranlara geri dönen deneyimli oyuncu Yıldırımlar, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü ile Eski Yunan Dili ve Edebiyatı bölümlerinde iki yıl eğitim gördü. peki, Veda Mektubu'nun Seher'i Bennu Yıldırımlar kimdir, nereli? işte ünlü oyuncu ile ilgili merak edilenler…

VEDA MEKTUBU'NUN SEHER'İ BENNU YILDIRIMLAR KİMDİR, NERELİ?

Bennu Yıldırımlar kimdir, 1969 yılında İstanbul'da Girit ve Makedonya göçmeni bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Aynı yıl Erenköy Kız Lisesi'nden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü ile Eski Yunan Dili ve Edebiyatı bölümlerinde iki yıl okuduktan sonra Haziran 1990'da tiyatro bölümünden mezun oldu. Konservatuarda öğrenciyken 1987 yılında senaryosunu Safa Önal'ın yazdığı Gönülden Gönül filmiyle çekimlere başladı. 1988 yılında TRT yapımı Perili Köşk'te rol aldı ve aynı yıl İstanbul Şehir Tiyatroları'nda da oyunculuğa başladı. [caption id="attachment_6106" align="alignnone" width="1024"]Veda Mektubu'nun Seher'i Bennu Yıldırımlar kimdir, nereli? Veda Mektubu'nun Seher'i Bennu Yıldırımlar kimdir, nereli?[/caption] Bennu Yıldırımlar aynı zamanda, Üç Kız Kardeş, Saygıdeğer Yosma, Yaprak Dökümü III, Richard, Herkes Aynı Bahçede, Huzur, Bir Atın Hikayesi, Askerliğim, İntihar Genel Provası, Buluşma Yeri, Dar Ayakkabılarla Yaşamak ve 12. Gece. projelerinde yer aldı. 1997 yılında Süper Baba dizisindeki Elif rolüyle ün kazandı. 2000 yılında Reha Erdem'in yönettiği Kaç Para Kaç filminde rol aldı ve Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Ödülleri'nde En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazandı. Reşat Nuri Güntekin'in romanından uyarlanan Yaprak Dökümü, Umutsuz Ev Kadınları dizisinde Nermin ve Gönül İşleri dizisinde Servet rolleriyle Fikret'in tanınırlığı arttı. Ayrıca 35. Altın Kelebek Ödülleri'nde En İyi Kadın Oyuncu ödülüne layık görüldü. Ayrıca Kuşlar, Gençler, Gülen Ayva, Ağlayan Nar gibi birçok yapımda çeşitli roller üstlenmiştir. Nuri Bilge Ceylan'ın 2018 yapımı Ahlat Ağaç filminde Sinan'ın annesini canlandırdı. Acıya Dönüş filmindeki Muhsine rolüyle 6. Ankara Film Festivali'nde "En Umut Veren Yeni Kadın Oyuncu" ödülünü kazandı. Bir At Hikayesi'ndeki rolüyle 1996 Bedia Muvahhit Ödülü'nü, Huzur'daki performansıyla 1998 İsmet Küntay En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'nü ve Saygılı Yosma'daki rolüyle 2006 Lions Tiyatro Ödülü'nü kazandı. 1995 yılında İstanbul Devlet Tiyatrosu oyuncusu Bülent Emin Yarar ile evlendi; çift, Ada adını verdikleri bir kız çocuğu dünyaya getirdi.

Editör: TE Bilisim