2024 sandık görevlisi ücreti ne kadar? Sandık görevlisi ve sandık başkanı paraları kaç TL? 2024 sandık görevlisi ücreti ne kadar? Sandık görevlisi ve sandık başkanı paraları kaç TL?
Erdoğan, bugün seçim kararını açıklayacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün milyonlarca insanın merak ettiği seçimlerin yenilenmesi kararını saat 14.00'te Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde açıklayacak. Türkiye seçime hazırlanırken bugün siyaset gündemi yoğun. Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleri için 14 Mayıs'ta sandıklar kurulacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs'ta seçime gideceklerini doğruladı ve Anayasa'nın yetkisine dayanarak kararını 10 Mart'ta açıklayacaklarını açıkladı.

DESTİCİ İLE GÖRÜŞMESİ

14 Mayıs seçimleri için Ankara'da görüşme trafiği de hızlandı. Çarşamba günü Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir araya gelen Erdoğan, Cumhur İttifakı ortaklarından Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici ile de bir araya geldi. Görüşmede iki liderler 11 ili etkisi altına alan deprem felaketi ve seçim sürecine ilişkin konuları ele aldı.

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

Siyasi partiler de adaylık başvurularını almaya başlayabilecek. Takvim Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim yenileme kararı, yani Cumartesi günü siyasi partilerin genel merkezlerinde adaylık başvuruları başlayacak. Ayrıca il müdürlüklerine de başvurular alınmaya başlanacak. Erdoğan'ın bugün 'seçimleri yenileme' kararı birden fazla süreci başlatmış olacak. Her iki siyasi parti de adaylıklarını almaya başlayacak ve seçimin tarihini YSK belirleyecek. [caption id="attachment_6848" align="alignnone" width="1024"]Erdoğan, bugün seçim kararını açıklayacak Erdoğan, bugün seçim kararını açıklayacak[/caption]

CUMHUR İTTİFAKI GENİŞLEYECEK Mİ?

Cumhur İttifakı'na başka partilerin katılıp katılmayacağı sorusuna Destici, "İttifak'a yeni partiler katılacak mı?" soru soruldu. Destici, "Cumhur İttifakı'nın ilkeleri nelerdir, o ilkeler nelerdir? Devletin varlığı, vatanın bütünlüğü, milletin istiklali ve istikbali. Bu idealleri sergileyen siyasi partiler Cumhur İttifakı'na dahil edilebilir." Lobiye yansıyan bilgilere göre Cumhur İttifakı'nın genişletilmesi gündemde. Demokratik Sol Parti (DSP) Cumhur İttifakı'nda yer alabilir. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, henüz kendilerine bir teklif gelmediğini ancak kapılarının kapanmadığını belirtti.

CUMHUR İTTİFAKI'NDA HANGİ PARTİLER VAR?

Cumhur İttifakı, 20 Şubat 2018'de Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) ile Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) arasında kuruldu. 2018 genel seçimlerine birlikte katılmak için kurulan ittifak, mevcut Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden seçilmesini destekleyen siyasi partileri bir araya getirdi. Büyük Birlik Partisi (BBP) de ittifaka katıldı. Türkiye ve dünya siyasetine ilişkin gelişmeleri Erişim Haber sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim