Beklenen oldu KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi Beklenen oldu KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Ersin Tatar'a Londra’da saldırı girişimi. Saldırı sırasında Tatar'a "Türkler Kıbrıs'tan dışarı", "Kıbrıs Rum'dur" ve "Tatar'a ölüm" şeklinde sloganlar atıldı. Tatar, saldırı sonrasında yaptığı açıklamada Rumlar'ın ortalığı karıştırdığını ve kendisine karşı baskı yaptıklarını söyledi.

Ersin Tatar'a Londra’da saldırı girişimi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, İngiltere'nin Londra kentinde katıldığı bir etkinlik sırasında Rum bir grup tarafından saldırıya uğradı. Saldırganlar, "Türkler Kıbrıs'tan dışarı, Kıbrıs Rum'dur, Tatar'a ölüm" sloganları attı. Olayın ardından açıklama yapan Tatar, "Rumlar ortalığı karıştırdı, idareye baskı yaptılar. 'Kıbrıs Rum'dur Tatar'a ölüm' sloganlarıyla önümüzü kestiler" ifadelerini kullandı.

ERSİN TATAR KİMDİR?

Ersin Tatar, 7 Eylül 1960 tarihinde Kıbrıs'ın başkenti Lefkoşa'da dünyaya geldi. Muhasip ve siyasetçi olan babası Rüstem Tatar ile ev hanımı annesi Canev Tatar'ın oğludur. İlkokulu Köşklüçiftlik İlkokulu'nda tamamlayan Tatar, 1971-1974 yılları arasında İngiliz Okulu'nda eğitim aldı. 1974 Kıbrıs Harekatı sonrasında okulun güneyde kalması nedeniyle İngiltere'nin Londra şehrinde bulunan Forest School'da yatılı olarak eğitim hayatına devam etti ve lise eğitimini burada tamamladı. 1982 yılında ise Cambridge Üniversitesi'nden iktisat alanında mezun oldu. Ersin Tatar, siyasi kariyerine ise 2009-2013 yılları arasında Maliye Bakanı olarak görev alarak başladı ve 31 Ekim 2018 tarihinden itibaren Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanlık görevini yürütmektedir. Ayrıca, 2020 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ulusal Birlik Partisi'nin adayı olarak yarışmıştır. Ersin Tatar, iş hayatı boyunca farklı sektörlerde çalışmış ve çeşitli görevler üstlenmiştir. İlk olarak 1982-1986 yılları arasında Price Waterhouse şirketinde mali müşavir olarak çalışmış ve hesap uzmanlığı eğitimi almıştır. Daha sonra 1986-1990 yılları arasında PollyPeck firmasında Finansman Müdürü olarak görev yapmıştır. 1990 yılında Asil Nadir'in basın işlerine girmesiyle birlikte Türkiye'deki Show TV ve Cine5 kanallarının kuruluşunda Genel Müdür olarak çalışmıştır. 1991-1992 yıllarında Ankara'daki FMC-Nurol Savunma Sanayi A.Ş.'de Finansman Müdürü olarak görev almıştır. 1992-2001 yılları arasında İstanbul'da Show TV'de Genel Koordinatörlük yapmıştır. Ayrıca 1996 yılında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin ilk özel televizyon kanalı olan Kanal T'yi kurarak Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlenmiştir. Ersin Tatar, siyasi kariyeri öncesinde de medya ve iş dünyasında faaliyet göstermiştir. 1990'ların başında Kıbrıslı dergisini Doğan Harman ve Hüseyin Macit Yusuf ile birlikte yayımladıktan sonra, Özer Hatay ile birlikte Kıbrısım dergisini çıkardı. Ayrıca 2000'li yıllarda Halkın Sesi gazetesinde "Uzman Görüş" köşesinde haftalık olarak makaleleri yayımlanmıştır. Aile şirketi olarak Tatar&Co Bağımsız Dış Denetim firmasında çalışmış ve ortak olarak yer almıştır. Türkiye gündemine ilişkin güncel yeni gelişmeleri Erişim Haber sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim