Saadet Partisi ve Gelecek Partisi'nden iş birliği açıklaması Saadet Partisi ve Gelecek Partisi'nden iş birliği açıklaması
Ersin Tatar'ın sağlık durumu nasıl? Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar uçan kafayı topa atmak isterken yere düştü. Video sosyal medyada gündem olurken Tatar konu hakkında açıklama yaptı. Önemli gelişmeleri Erişim Haber sayfamızdan takip edebilirsiniz. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, "Futbol programı jeneriğine dahil edilebilecek şekilde" sözleriyle sosyal medyada gündem oldu. Kuzey Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, bir okul bahçesinde futbol maçı yaptı. Karşılaşma sırasında topa kafa atmak isteyen Tatar kendini yerde buldu.

KKTC CUMHURBAŞKANI ERSİN TATAR'IN SAĞLIK DURUMU NASIL?

Okul bahçesinde öğrencilerle futbol oynayan Tatar öğrenci, ortasına uçarak kafasını çarpmaya çalışırken yere düştü. Tatar az kalsın kale direğine çarpıyordu ama son anda elini uzatarak kazadan hafifçe kurtuldu.

"VARSIN OLSUN, BEN YİNE DÜŞEYİM…"

Görüntülerin sosyal medyada gündem olmasının ardından Cumhurbaşkanı Tatar bir paylaşım yaptı. “Bugün öğrencilerle futbol oynarken futbolun doğası gereği düştüğüm bazı haber sitelerinde yayınlandı. Olsun, yine gençlerle oynayayım, yine düşeyim, yine kalkayım!” [caption id="attachment_6765" align="alignnone" width="1024"]KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar sağlık durumu nasıl? KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar sağlık durumu nasıl?[/caption]

ERSİN TATAR KİMDİR, ASLEN NERELİ?

Ersin Tatar, 7 Eylül 1960'ta Lefkoşa'da doğdu, Kıbrıslı Türk ekonomist, siyasetçi ve şu anki Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’dır. 31 Ekim 2018 tarihinden itibaren Milli Birlik Partisi Genel Başkanı olarak görev yapmaktadır. Bunun öncesinde 2009-2013 yılları arasında Maliye Bakanı olarak görev yapmıştır. 2020 KKTC Cumhurbaşkanlığı seçimine milletvekili adayı olarak katılmıştır. Babası siyaset ve muhasebeci Rüstem Tatar, annesi ise ev hanımı Canev Tatar'dır. Köşklüçiftlik İlkokulu'ndan mezun olduktan sonra 1971-1974'te İngiliz Okulu'nda okudu. 1974 Kıbrıs Harekatı'ndan sonra eğitimine Londra'da Forest School'da yatılı olarak devam etmiş, lise eğitimini 1979 yılında burada tamamlamıştır. Cambridge Üniversitesi'nden 1982 yılında ekonomi bölümünden mezun olmuştur.

ERSİN TATAR’IN SİYASİ KARİYERİ

5 Mayıs 2009 tarihinde KKTC Maliye Bakanlığı görevine başlamıştır. UBP Genel Sekreter Yardımcılığı görevini de yürütmüştür. 2013 yılında hükümetin güvensizlik oyu ile devrilmesinin ardından görevinden istifa etmişti. 27 Ekim 2018'de yapılan UBP Kongresi'nde 2592 oyla birinci oldu ve 2005'te ikinci olan mevcut Başkan Hüseyin Özgürgün ile ikinci tura çıktı. 2020 KKTC Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Milli Birlik Partisi'nden cumhurbaşkanı adayı oldu. 11 Ekim 2020 tarihinde yapılan seçimlerin ilk turunda %32,34 oyla görevdeki Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile birlikte ikinci oldu. 18 Ekim 2020 tarihinde yapılan ikinci turda %51.74 oy oranıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı seçildi. Ersin Tatar, 60 yaşında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin 5. Cumhurbaşkanı olarak göreve başlamıştır.

Editör: TE Bilisim