Galatasaray Gaziantep FK maçı öncesinde Muslera gelişmesi Galatasaray Gaziantep FK maçı öncesinde Muslera gelişmesi
Galatasaray, Florya Metin Oktay tesislerini satın aldı. Galatasaray Kulübü, Florya arazisini birleştirme yolunda önemli bir adım daha attı. Emlak Konut GYO, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamada, "İstanbul ili Bakırköy ilçesi Florya Mahallesi mevkiinde bulunan ve mülkiyeti şirketimize ait 292/220 Ada/Parsel no'lu taşınmazın satışı gerçekleştirilmiştir. 1 milyar 171 milyon 800 bin TL'ye KDV dahil." Söz konusu rakam için çekilecek kredi konusunda Dursun Özbek yönetimi, Ziraat Bankası ile anlaştı. Futbol A Takım tesislerinin Kemerburgaz'da inşa edilecek komplekse taşınmasının ardından Florya yıkılacak.

KEMERBURGAZ YAPILACAK

Florya, Galatasaray Futbol Kulübü tesislerinin Kemerburgaz'da yapılacak komplekse taşınmasının ardından yıkılacak. Ayrıca, Büyükçekmece'de merhum Cumhurbaşkanı Özhan Canaydın'ın satın aldığı arsa üzerine yapılacak tesise alt yapının bir kısmı taşınacak. Galatasaray, Florya'da hayata geçirilecek olan konut projesiyle birlikte yaklaşık 4 milyar TL'lik bir gelir bekliyor. Rezidansların parası Kemerburgaz'a Florya Metin Oktay Tesisleri'nde inşaat yapabilmek için Kemerburgaz arazisine yeni tesislerini inşa etmesi gereken sarı-kırmızılı kulüp, bu projeye de start veriyor. Galatasaray, Aralık ayında duyurusu yapılan GS Leo Residences projesinden yaklaşık 1.5 milyar TL gelir elde edecek. Projenin Mecidiyeköy'de geliştirilmesi bekleniyor. Kulüp, futbol takımlarının daha iyi şartlarda antrenman yapabilmesi ve Florya'da planlanan inşaatın bir an önce başlayabilmesi için yeni sezona Kemerburgaz'daki tesislerini yetiştirmeye çalışacak. [caption id="attachment_6474" align="alignnone" width="720"]Galatasaray, Florya Metin Oktay tesislerini satın aldı Galatasaray, Florya Metin Oktay tesislerini satın aldı[/caption]

ANTRENMAN SAHALARI KAPSAMA ALANINDA

Söz konusu arsa, Galatasaray ve Emlak Konut ortaklığıyla planlanan konut projesinde gündeme geldi. Galatasaray'ın Florya Metin Oktay tesislerinin antrenman sahasının bir bölümü de dahil olmak üzere Galatasaray'ın arazisinin tamamında yıllarca irtifak hakkı vardı. Daha sonra Galatasaray'ın Kemerburgaz'daki tesislerine taşınması projesi ile arsanın kalan kısmı da sahibine bırakıldı. Emlak Konut GYO, arsanın alıcısını açıklamadı. Emlak Konut GYO'nun 2021 yılı sonunda açıkladığı değerleme raporlarında belirtilen arsanın Emlak Konut'a düşen kısmının ekspertiz değeri 427.590 TL oldu.

Galatasaray Yönetimi, yeni projesini hayata geçirmek için ilk adımı attı. Sarı-kırmızılı yönetimin bundan sonraki hedefi ise takımın tesislerini Kemerburgaz'a taşıyarak Florya'da inşaata başlamak. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in projenin detaylarını bu ay yapılacak olağan finans kongresinde açıklaması bekleniyor.

Editör: TE Bilisim