Hamza Turhan Ayberk kimdir kaç yaşında? Hamza Turhan Ayberk aslen nereli? Hamza Turhan Ayberk kimdir kaç yaşında? Hamza Turhan Ayberk aslen nereli?
Gül Karen Aça kimdir nereli hangi okula gidiyor? Diyarbakır Hevsel Kampüsü Fen ve Teknoloji Lisesi'nde eğitim gören 18 yaşındaki Gül Karen Aça, dünyanın en prestijli üniversitelerinden Harvard ve Stanford'un da aralarında bulunduğu 8 üniversiteden tam burslu kabul aldı. Diyarbakır Hevsel Kampüsü Fen ve Teknoloji Lisesi'nde eğitim gören 18 yaşındaki Gül Karen Aça, dünyanın en saygın üniversitelerinden Harvard ve Stanford dahil olmak üzere 9 okuldan tam burslu kabul aldı. Karen, Google ve Oxford'un ortak inisiyatifi 'Rise for the World' tarafından seçilerek dünyanın en parlak 100 öğrencisinden biri olarak gösterilmişti. Geçen yıl da Schmidt Futures ve Rhodes Vakfı tarafından oluşturulan '100 Rise Global' listesine giren genç yetenek, insanlığa hizmet edecek projeleri değerlendirilerek seçilen dünyanın en parlak 100 öğrencisi arasında yer almıştı. Müzik öğretmeni bir annenin ve matematik öğretmeni bir babanın çocuğu olan Karen, kısa süre önce yaptığı başvurular sonucunda, yüzbinlerce adayın arasından Harvard, Stanford, John Hopkins, Duke, Northwestern, Berkeley, Toronto, Georgia Institute of Techonolgy ve California Santa Cruz üniversitelerinden tam burslu kabul aldı.

GÜL KAREN AÇA KİMDİR NERELİ?

Bahçeşehir Koleji Diyarbakır Hevsel Fen ve Teknoloji Lisesi 11. sınıf öğrencisi olan Gül Karen Aça, Diyarbakır'da doğdu. Kendisi, uluslararası eğitim inisiyatifi 'Rise for the World' tarafından 170 ülkeden 50 bin kişi arasından seçilerek 'En Parlak 100' öğrenciden biri oldu. Geçtiğimiz yıl da Schmidt Futures ve Rhodes Vakfı tarafından değerlendirilen '100 Rise Global' listesine girerek dünyanın en parlak 100 öğrencilerinden biri seçildi. Bu başarılarının ardından Karen, 9 farklı üniversiteden tam burslu kabul aldı. [caption id="attachment_8121" align="alignnone" width="1024"]Gül Karen Aça kimdir nereli hangi okula gidiyor? Gül Karen Aça kimdir nereli hangi okula gidiyor?[/caption]

GÜL KAREN AÇA HANGİ OKULA GİDİYOR?

Diyarbakır Hevsel Kampüsü Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencisi Gül Karen Aça, dünyanın en başarılı 100 öğrencisi arasında gösteriliyor. Uluslararası eğitim inisiyatifi 'Rise for the World' tarafından 'En Parlak 100' öğrenciden biri seçilen Aça, geçtiğimiz yıl da '100 Rise Global' listesine girerek dünyanın en parlak 100 öğrencisi arasına girmişti. Karen, 9 üniversiteden tam burslu kabul aldı. Öğrencileriyle 5 yıldır yarışmalara ve üniversite başvurularına hazırlanan öğretmen ve yurt dışı eğitim danışmanı Cemil Yıldız, 'Yılın Eğitmeni' ödülüne aday gösterildi. Hemi Change ve Delavo gibi takımlarla finale kalan Yıldız, Karen Aça'nın 5 yıldır verdiği emeklerin karşılığını aldığını söyledi. Son dakika gelişmeleri yakından takip için Erişim Haber sayfamızı takip edebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim