İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum seçim çalışmaları hakkında konuştu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum seçim çalışmaları hakkında konuştu
HDP’den Kılıçdaroğlu'nun açıklamasına yanıt. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Fikret Bila'ya, "Tabii ki HDP'yi de ziyaret edeceğim. Cumhurbaşkanı adayı olarak tüm partileri ziyaret etmem demokrasinin gereğidir. HDP'yi ziyaret etmenin nesi yanlış?" açıklaması yaptı. HDP Genel Başkan Yardımcısı Saruhan Oluç, ulusal televizyonda referandumun demokratik bir şekilde olması gerektiğini düşündüğünü söyledi. Oluç, “Bir cumhurbaşkanı adayının destek araması, bunun için müzakere etmesi ve destek araması doğaldır. Henüz zamanı belli değil, CHP'den bize henüz bir şey gelmedi. Ama biz bu görüşmeyi demokratik açıdan önemli görüyoruz. Yaklaşık 1,5 yıl önce bir tavır beyanı açıklamıştık. Orada da adaylara görüşlerimizi iletme ve diyalog kurma talebimiz oldu. Genel yaklaşımımız açısından olumlu buluyoruz. Ancak görüşmenin hangi gün olacağı belli değil." dedi. Oruç, 14 Mart'ta görüşme yapılacağı iddiasına ilişkin yaptığı açıklamada, iddianın doğru olmadığını söyledi.

HDP'Lİ OLUÇ'TAN AKŞENER'E ZEHİR ZEMBEREK SÖZLER!

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, gündem olan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in açıklamalarını değerlendirdi. “Bakanlıklarla ilgili bugüne kadar böyle bir pazarlığımız olmadı, yarın da böyle bir pazarlığımız olmaz" diyen İYİ Parti ve Akşener'e, "Zaten masadayız" dedi.” mesajı verdi. Saruhan Oluç, PKK'ya yakınlığıyla bilinen Mezopotamya Haber Ajansı'na konuştu. [caption id="attachment_6835" align="alignnone" width="1024"]HDP’den Kılıçdaroğlu'nun açıklamasına yanıt HDP’den Kılıçdaroğlu'nun açıklamasına yanıt[/caption]

“CİDDİYE ALMIYORUZ! İŞİNE BAKSIN”

"Dün televizyonda Meral Akşener'in bu konuda söylediklerini izledim. Çok ciddiye aldığımız sözler değil. Herkes kendi işine bakar, pazarlık yapmayız, biz siyaset ve mücadeleyle ilgileniriz, ilkelerden konuşuruz. Eylül 2021'den beri bu politikayı ortaya koyduk. O gün ne dediysek bugün de aynı noktadayız. Bu politikaların tartışılması gerektiğini söylüyoruz. Bu nedenle, söylediklerimizin önemli bir parçası olan politika ve ilkelerle ilgileniyoruz. Göreceksiniz ki Millet İttifakı bileşenleri bizim söylediklerimizin önemli bir kısmına gelen kağıtlara imza attı."

SARUHAN OLUÇ İDDİALARA KAHKAHAYLA YANIT VERDİ

HDP Genel Başkan Yardımcısı Saruhan Oluç, 6'lı koalisyon ortaklarıyla yürütülen bakanlık görüşmelerine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Oluç, "İçişleri ve Milli Savunma Bakanlığı HDP'ye verilecek" iddialarına gülerek, "Bize verseler de zaten almayız" dedi.

ÖZGÜR ÖZEL’DEN HDP'YE YEŞİL IŞIK

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise konuyla ilgili "HDP bakanlık tartışmasına gelince, ben şahsen HDP'ye bakanlık verilmiyor açıklamasını sorunlu buluyorum. En yüksek oyu alıyorlar, tek başına iktidar oluyorlar, bütün bakanlıkları alıyorlar." açıklamalarını kullandı. Siyasete ilişkin gelişmeleri Erişim Haber sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim