Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan adayı Canan Yüceer kimdir, nereli? Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan adayı Canan Yüceer kimdir, nereli?
İçişleri Bakanlığı’ndan 81 ile seçim genelgesi. Genelgede, Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinin yenilenmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararına istinaden Yüksek Seçim Kurulu kararı, Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimlerinin 14 Mayıs 2023 Pazar, Cumhurbaşkanlığı Seçimi'nin ikinci turda yapılması halinde 28 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacağı belirtildi. Bu kapsamda seçimlerin barış ve güvenlik ortamında yapılması için alınan tedbirlerin gözden geçirilmesi ve yerel şartlara göre ilave tedbirler alınmasının büyük önem arz ettiği, seçim öncesi, seçim sırasında ve seçimler sırasında alınan tedbirlerin büyük önem taşıdığı belirtildi. ve oylamadan sonraki günler şöyle sıralanıyor:

Seçim Koordinasyon Komisyonu Oluşturuldu

Görevli kurumlar arasında koordinasyon ve iş birliğinin sağlanması, ülke çapında seçimle ilgili her türlü tedbirin gözden geçirilmesi ve takibi, seçim ile ilgili olayların anlık paylaşımı, seçim takvimi süresince istihbar edilen olaylara ilişkin proaktif bir şekilde tedbirler geliştirilmesi amacıyla İçişleri Bakanlığı bünyesinde Seçim Koordinasyon Komisyonu oluşturuldu. Ayrıca tüm illerde vali yardımcısının başkanlığında ve valiler tarafından belirlenecek sayıda üyeden oluşan bir "Seçim Koordinasyon Merkezi" kurulmuştur. Bu merkezler, İçişleri Bakanlığı Emniyet ve Acil Durum Koordinasyon Merkezi (GAMER) ile sürekli iletişim halinde olacak. Meydana gelen olayların anlık olarak takip ve koordine edilmesi amacıyla İçişleri Bakanlığı Emniyet ve Acil Durum Koordinasyon Merkezi (GAMER) ile 81 ilde bulunan GAMER'ler 7/24 faaliyet gösterecek. İçişleri Bakan Yardımcısı'nın Adana, Ankara, Antalya, Diyarbakır, Erzurum, İstanbul, İzmir, Trabzon'da yapacağı bölge toplantılarında 81 il ele alınacak. İllerde emniyet birim amirleri ve diğer görevlilerin katılımıyla seçim güvenliği toplantıları yapılacak ve risk analizi çerçevesinde İl Seçim Güvenlik Planları hazırlanacak. Bu planlar, önceki seçimlerde meydana gelen olayları dikkate alacaktır. Bu plan kapsamında, alınan güvenlik tedbirlerinin daha geniş kitlelere duyurulması amacıyla, tüm kolluk birimlerinin tam işbirliği ve entegrasyonu ile yerel basın mensupları ile basın toplantıları düzenlenecektir.

Seçim Güvenliği kapsamında 601.251 personel görevlendirildi

Seçim güvenliği kapsamında 326.387 Emniyet Genel Müdürlüğü, 196.197 Jandarma Genel Komutanlığı, 2.800 Sahil Güvenlik Komutanlığı, 58.658 güvenlik görevlisi ve 17.209 gönüllü güvenlik görevlisi olmak üzere 601.251 personel görevlendirilmiştir. Ayrıca 73 helikopter, 8 uçak, 61 insansız hava aracı, 6.708 ZMA, 754 TOMA aracı, 244 tekne ve gemi göreve hazır olacak. Ziyaret ve faaliyetler sırasında Cumhurbaşkanı ve Cumhurbaşkanı adaylarının, bakanların ve siyasi parti başkanlarının can güvenliğinin sağlanması için gerekli tedbirler en üst düzeyde alınacak ve titizlikle uygulanacaktır.

Güvenlik önlemleri üst seviyeye çıkarılacak

Sandık seçmen listelerinin bulunduğu yerlerde, oy pusulalarının basıldığı yerlerde ve oy pusulalarının seçim kurullarına tesliminde gerekli güvenlik tedbirleri alınacaktır. Başta güvenlik güçleri olmak üzere seçime katılacak personel, seçimlere ilişkin mevzuat, Yüksek Seçim Kurulu'nun ilgili kararları ve uygulamaya ilişkin diğer konuları kapsayan hizmet içi eğitime tabi tutulacak. Kamu görevlileri ve güvenlik güçleri, oy verme günü öncesinde, sırasında ve sonrasında idarenin tarafsızlığını zedeleyici tutum ve davranışlardan kaçınacaktır. Kamu binaları, siyasi parti binaları, mabetler, yabancı ülke temsilcilikleri, uluslararası kuruluşların ülkemizdeki temsilcilikleri, seçim büroları ve benzeri hassas noktalar için alınan koruma tedbirleri gözden geçirilecek ve gerekirse ilave tedbirler alınacaktır. Büyükşehirler, turizm bölgeleri ve ormanlık alanlar başta olmak üzere vatandaşların yoğun olarak bulunduğu halka açık yerler, turistik alanlar, havaalanı, deniz limanı, otogar, tren istasyonu, çarşı, alışveriş merkezi, market, metro vb. yerlerde alınan güvenlik önlemleri gözden geçirilecek ve artırılacaktır. 2023 seçimleri hakkındaki gelişmeleri yakından takip için Erişim Haber sayfamızı takip edebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim