Patatesli Sulu Köfte Yemeği nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? Patatesli Sulu Köfte Yemeği kolay tarifi Patatesli Sulu Köfte Yemeği nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? Patatesli Sulu Köfte Yemeği kolay tarifi
Islak kurabiye nedir nasıl yapılır? Kakaolu şerbetli kurabiye iki aşamadan oluşan kolay bir tatlı olarak servis edilebilir. Ev toplantılarında özel misafirlerinize veya çocuklarınıza iştahlarını kabartacak kakaolu şerbetli kurabiye tarifini sunabilirsiniz. İşte tatlı ve yemek tarifleri ile ilgili merak edilen detaylar.

ISLAK KURABİYE NEDİR?

Islak kurabiye, yumuşak ve kekimsi bir dokusu olan, dışı çıtır çıtır ve içi yumuşacık, fındık veya hindistan cevizi gibi malzemelerle kaplanmış bir tür kurabiyedir. Islak kurabiye adını, kurabiyenin hafif nemli ve yumuşak yapısından almaktadır. Genellikle çikolata, fındık ezmesi, vanilya, tarçın gibi malzemelerle tatlandırılır ve kısa sürede hazırlanabilen, popüler bir atıştırmalıktır. Islak kurabiye, yumuşak ve nemli bir dokuya sahip, çikolata parçacıkları ve vanilya özü ile lezzetlendirilmiş bir kurabiye türüdür. Farklı tariflerde kullanılan malzemeler ve pişirme süreleri olsa da, genel olarak ıslak kurabiye yapmak oldukça kolaydır. Islak kurabiyenin ana malzemeleri arasında tereyağı, şeker, yumurta, un, kabartma tozu, tuz, vanilya özü ve çikolata parçacıkları bulunur. Hamurun hazırlanması için önce tereyağı ve toz şeker krema kıvamına gelene kadar çırpılır, ardından yumurtalar tek tek eklenir ve vanilya özü karışıma eklenir. Ayrı bir kapta un, kabartma tozu ve tuz karıştırılır ve tereyağlı karışıma eklenir. Son olarak çikolata parçacıkları hamura eklenir ve hamur dinlenmek için buzdolabına konur. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak elde yuvarlanır ve fırında pişirilir. Islak kurabiyenin pişirme süresi ortalama 12-15 dakikadır ve fırından çıkardıktan sonra 5-10 dakika kadar soğuması beklenir. İsterseniz üzerine pudra şekeri ya da çikolata sosu ekleyerek servis edebilirsiniz. Islak kurabiyelerin farklı tariflerde çikolata yerine fındık, kuru meyve veya mısır gevreği gibi malzemeler de kullanılabilir. Ayrıca, tariflerde kullanılan tereyağı miktarı ve pişirme süresi de farklılık gösterir. Ancak, genel olarak ıslak kurabiye yapmak oldukça kolaydır ve lezzetiyle herkesin beğenisini kazanır. Islak kurabiye, çay saatleri, partiler veya özel günler için harika bir atıştırmalıktır. Kolay hazırlanması ve lezzetiyle sevilen bir tatlıdır. [caption id="attachment_7642" align="alignnone" width="1024"]Islak kurabiye nedir nasıl yapılır? Islak kurabiye nedir nasıl yapılır?[/caption]

ISLAK KURABİYE TARİFİ VE MALZEME LİSTESİ NEDİR?

Islak kurabiye, yumuşak ve nemli bir dokuya sahip, çikolata parçacıkları ve vanilya özü ile lezzetlendirilmiş bir kurabiye çeşididir. ISLAK KURABİYE MALZEMELER:
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2,5 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı süt

ISLAK KURABİYE TARİF:

  1. Fırını 170 dereceye ayarlayın.
  2. Yumurta ve toz şekeri bir kabın içinde çırpın.
  3. Sıvı yağı, vanilyayı, kabartma tozunu ve kakaoyu ekleyin. İyice karıştırın.
  4. Unu eleyin ve yavaş yavaş karışıma ekleyin.
  5. Sütü de ilave ederek karışımı homojen hale getirin.
  6. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı şekilde dizin.
  7. Kurabiyeleri önceden ısıtılmış fırında 10-12 dakika kadar pişirin.
  8. Fırından çıkardıktan sonra bir süre tepside soğumasını bekleyin ve servis yapın.
Afiyet olsun! Evde yapılabilecek tatlı, pasta ve yemek tarifleri hakkındaki tüm bilgileri öğrenmek için Erişim Haber sayfamızı takip edebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim