2024 Ramazan Bayramı ikramiyesi ödenme tarihi belli oldu 2024 Ramazan Bayramı ikramiyesi ödenme tarihi belli oldu
Milli Savunma Bakanlığı 30 bin personel alacak. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile birlikte 6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin etkisini gösterdiği Hatay'da faaliyetlerine devam ediyor. Akar, Reyhanlı'daki 4. Hudut Tabur Komutanlığı'nda inceleme ve denetlemelerde bulunduktan sonra, sınır hattı ve ötesindeki birliklerin komutanlarının katılımıyla video konferans toplantısı düzenledi. Toplantıda sahadaki son durum hakkında bilgi alan Bakan Akar, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, terörle mücadelesine yurt içinde ve sınır ötesinde kararlılıkla devam ettiğini vurguladı. Ayrıca, milletin huzur ve güvenliği için çalışmaların azimle sürdürüleceğine yönelik talimatlar verdi.

"TERÖR ÖRGÜTÜ CİDDİ BİR ÇÖKÜŞ İÇİNDE"

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, teröristlerin sınır ötesinde güvenlik güçlerine yönelik tacizlerinin devam ettiğini belirtti. Akar, deprem döneminde bile teröristlerin saldırı girişimleri ve tacizlerinin sürdüğünü ifade etti ve kahraman Mehmetçik tarafından gerekli karşılıkların verildiğini ve vermeye devam edileceğini söyledi. Bakan Akar, terörle mücadelenin artan bir şiddet ve tempoda taarruzi bir ruhla ve "terörü kaynağında yok etme" stratejisiyle sürdüğünü vurgulayarak, terör örgütünün elebaşlarının açıklamaları ve gelen bilgiler kapsamında terör örgütünün ciddi bir çöküş içinde olduğunu belirtti. Akar, katılımların sıfıra yaklaşması, ayrılma ve kaçmaların en üst düzeye çıkmasının bunun açık bir göstergesi olduğunu ifade etti. [caption id="attachment_7783" align="alignnone" width="1024"]Milli Savunma Bakanlığı 30 bin personel alacak Milli Savunma Bakanlığı 30 bin personel alacak[/caption] Bakan Akar, teröristlerin sınır ötesindeki tacizlerinin devam ettiğini ve güvenlik güçlerinin gerekli tedbirleri alarak teröristlere karşılık verdiklerini belirtti. Terörle mücadelenin taarruzi bir ruhla ve "terörü kaynağında yok etme" güncel stratejisiyle devam ettiğine vurgu yaparak, terör örgütünün çöküş içinde olduğunu ve katılımların sıfıra yaklaştığını ifade etti. Bakan Akar, teröristlerin adalete teslim olmaktan başka çareleri olmadığını ve bu örgütün hiçbir şekilde desteklenemeyeceğini belirtiyor. Son olarak, ülkemizin 40 yıldır başına musallat olan terör örgütünü bitirmek için azimli ve kararlı olduklarını ve asil milletimizi terör belasından kurtaracaklarını söyledi.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI NE İŞE YARAR?

Milli Savunma Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti'nin savunma politikalarının belirlenmesi, uygulanması ve geliştirilmesinden sorumlu olan bakanlıktır. Bakanlık, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yönetiminden ve güçlendirilmesinden sorumludur. Bakanlık, aynı zamanda Türkiye'nin milli güvenliğini tehdit eden terör örgütleri ve diğer tehditlere karşı mücadelede de aktif bir rol oynamaktadır. Gündeme ilişkin güncel yeni gelişmeleri Erişim Haber sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim