Namaz Vakitleri

FAZİLET TAKVİMİNİN ÖNEMİ

Allah müminlere namazı belirli vakitlerde kılmayı farz kılmıştır. Peygamberimiz (sav) de bu vakitleri ve birbirinden ayırmanın yollarını belirlemiştir. Buna bağlı olarak, Ehli sünnet âlimleri, bu vakitlere tekabül eden astronomik değerleri tespit etmişlerdir.

Namaz ve oruç gibi ibadetlerin yerine getirileceği vakitlerin hangi anlarda olduğunun farkında olmak hepimizin sorumluluğudur. Aksi halde vaktinde olmayan zamanlarda ibadet edilmiş olunur. Müminler ibadetlerini vaktinde yapmakla mükelleftirler.

Son Astronomi ilmi uzmanı (Müneccimbaşı) Hüseyin Hilmi Efendi’den ilm-i heyet ve ilm-i mevakit konularında ilim tahsil etmiştir. H. Hilmi Efendi’nin, 1924 (Hicri:1342) yılı için hazırladığı vakitler, Türkiye’de 1982 yılına kadar takvimlerde kullanılan vakitlerin aynısıdır. Ancak 01 Ocak 1983’ten itibaren Diyanet İşleri temkin vaktini kaldırmıştır. Namaz vakitleri arasında15-20 dakika kadar ciddi değişiklikler olmuştur. Bu nedenle, Efendi Hazretlerinin gösterdiği minvalde takvim hazırlanmıştır.

Temkin süresinin kaldırılması, doğru oruç ve namaz vakitlerinin de ortadan kaldırılması anlamına gelecektir. Tutacağımız oruçların imsak ve iftar saati de değişeceğinden oruçlarımız vaktinde tutulmamış, namazlarımız da namaz vakitlerinden önce veya sonra kılınmamış olacaktır.

Bu nedenle; oruç için imsak ve iftar saati; namaz için başlangıç ve bitiş saatleri konusunda vakit hassasiyeti olan Müslüman kardeşlerimiz için Fazilet Takvimi kullanmayı Erişim Haber olarak bir görev biliyoruz.

Fazilet Yayınları, ‘Fazilet Takvimi’ni Ehli sünnet görüşüne göre oluşturmuştur. Ayrıca, Türkçe’nin yanı sıra İngilizce, Almanca, gibi 9 yabancı dilde mevcuttur. Amacı, dünyaya hitap etmek ve her yerde Müslümanların namaz vakitlerine doğru erişmelerini sağlamaktır. Bu nedenle, Fazilet Yayınevi dünya çapında temkinli namaz vakitlerini bizlere bildirdikleri için çok teşekkür ediyoruz.

Başa dön tuşu