Yücel Yılmaz kimdir, aslen nereli, kaç yaşında? Yücel Yılmaz'ın hayatı ve biyografisi! Yücel Yılmaz kimdir, aslen nereli, kaç yaşında? Yücel Yılmaz'ın hayatı ve biyografisi!
Özmen ailesinden Eren Özmen ve Fatih Özmen kimdir? Eren Özmen ve eşi Fatih Özmen, Özmen ailesinin üyeleridir ve Sierra Nevada Corporation (SNC) adlı bir uzay şirketinin sahipleridir. SNC, Amerika Birleşik Devletleri'nde faaliyet gösteren ve uzay, havacılık ve savunma alanlarında faaliyet gösteren saygın bir şirkettir. Eren Özmen, SNC'nin CEO'su olarak görev yapmaktadır. Özmen ailesinin, NASA (Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi) ve Avrupa Uzay Ajansı gibi kuruluşlarla çalışması, uzay sektöründe önemli bir konuma sahip olduklarını göstermektedir. Bunun yanı sıra, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun bahsettiği gibi, Atatürk Havalimanı'nın bir havacılık-uzay merkezi haline getirilmesiyle ilgili bir proje hakkında da bilgi vermişsiniz. Ancak, bu proje hakkında daha fazla detay bilgisi verebilmem için ek bilgilere ihtiyacımız olabilir.

EREN ÖZMEN KİMDİR?

Eren Özmen ve Fatih Özmen'in Sierra Nevada Corporation (SNC) şirketinin başında olmaları ve şirketi başarıyla büyütmeleri gerçekten etkileyici bir başarı hikayesidir. Eren Özmen, Sierra Nevada Corporation'da başkanlık görevini üstlenirken, eşi Fatih Özmen ise şirketin CEO'su olarak görev yapmaktadır. Sierra Nevada Corporation, ABD'nin en iyi şirketlerinden biri olarak kabul edilmektedir. Eren ve Fatih Özmen, 1994 yılında şirketi satın aldıktan sonra büyüme ve genişleme konusunda önemli adımlar atmışlardır. Şirket, zamanla 19 şirketi daha bünyesine katmış ve 33 tesise sahip olmuştur. Bu tesisler, ABD'nin 18 eyaleti yanı sıra İngiltere, Almanya ve Türkiye'de bulunmaktadır. Sierra Nevada Corporation, uzay sistemleri, haberleşme, seyrüsefer, gözetim, hava trafik yönetimi, istihbarat, gözetleme ve keşif, entegre görev sistemleri, bilgi ve sensör çözümleri, elektronik harp ve menzil gibi çeşitli alanlarda faaliyet göstermektedir. Eren Özmen, Nevada, Reno Üniversitesi'nden MBA derecesiyle mezun olmuş ve 1988 yılında Sierra Nevada Corporation'da çalışmaya başlamıştır. Bu süre zarfında, şirketin büyümesi ve başarısı için önemli katkılarda bulunmuştur. Özmenlerin başarıları, özellikle Amerikan iş dünyasında takdir edilmektedir.

FATİH ÖZMEN KİMDİR?

Fatih Özmen, Sierra Nevada Corporation'ın İcra Kurulu Başkanı ve CEO'su olarak görev almaktadır. Kendisi, Türkiye doğumlu olup eski bir Türk Ulusal Bisiklet Şampiyonu ve Reno Üniversitesi'nden Elektrik Mühendisliği mezunudur. Fatih Özmen, navigasyon ve iniş sistemleri üzerinde yüksek lisans yapmış ve bu alanda birçok projede yer almıştır. 1994 yılında eşi Eren Özmen ile birlikte Sierra Nevada Corporation'ı satın alarak şirketin sahipleri haline gelmişlerdir. 2008 yılında, Sierra Nevada Corporation MicroSat Systems, Inc. ve SpaceDev, Inc. şirketlerini satın alarak uzay ve havacılık endüstrisine adım atmışlardır. Şirketin en son projelerinden biri, ticari bir uzay taşımacılığı aracı olan Dream Chaser uzay aracıdır. Bu projeyi geliştirmek için NASA'nın Bütünleşik Ticari Tayfa Yeteneği (CCiCap) girişimi kapsamında yaklaşık 385 milyon dolarlık bir hibe almışlardır. Sierra Nevada Corporation'ın başarıları ve Fatih Özmen'in liderliği, şirketin Amerika'nın en hızlı büyüyen özel şirketlerinden biri olarak tanınmasını sağlamıştır. Ünlülerin yaşamları ve merak konusu olanların kimdir sorusunun yanıtı öğrenmek için Erişim Haber sayfamızı takip edebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim