Hatice Karahan kimdir, nereli? Merkez Bankası başkanı mı oldu, kaç yaşında? Hatice Karahan kimdir, nereli? Merkez Bankası başkanı mı oldu, kaç yaşında?
Rana Cabbar kimdir hastalığı neydi neden vefat etti? Aşk-ı Memnu'nun unutulmaz karakterlerinden Süleyman Efendi'yi canlandıran, deneyimli tiyatrocu ve oyuncu Rana Cabbar, hayatını kaybetti. Ünlü Türk oyuncu Rana Cabbar, Aşk-ı Memnu dizisinde canlandırdığı Süleyman Efendi karakteriyle akıllarda yer edinmişti. Ancak maalesef Cabbar, hayatını kaybetmiştir. Acı haberi, menajerlik ajansı tarafından duyurulmuştur. Vefat haberinin ardından, vatandaşlar arama motorlarında Aşk-ı Memnu'nun Süleyman Efendisi Rana Cabbar kaç yaşında ve neden öldü? Hastalığı neydi?' gibi soruları araştırmaktadır.

RANA CABBAR KİMDİR?

Rana Cabbar, 1945 yılında İstanbul'da doğdu ve daha sonra Ankara'ya yerleşti. Ankara Sanat Tiyatrosu'nun kuruluş çalışmalarında yer aldı ve uzun süre AST'de oyunculuk yaptı. Ayrıca farklı tiyatrolarda da çalışmalar yaptı. Uğur Mumcu'nun "Sakıncalı Piyade" oyunundaki "sakıncalı" rolüyle tanındı ve tiyatro dünyasında önemli bir yere sahip oldu. Sinema çalışmaları da yapan Cabbar, Erden Kıral, Ömer Kavur, Şerif Gören ve Yavuz Turgul gibi yönetmenlerle çalıştı. Aşk-ı Memnu dizisinde Süleyman Efendi karakterini canlandırdı.

RANA CABBAR HASTALIĞI NEYDİ NEDEN VEFAT ETTİ?

Yaşamı boyunca tiyatro, sinema ve dizi sektöründe başarılı işlere imza atan ve Aşk-ı Memnu dizisindeki Süleyman Efendi karakteriyle geniş kitlelerce tanınan Rana Cabbar, 78 yaşında hayata gözlerini kapattı. Oyuncunun menajerlik ajansı tarafından yapılan açıklamada, "Değerli oyuncumuzu kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Kendisine Allah'tan rahmet, yakınlarına ve tüm sevenlerine başsağlığı dileriz" ifadelerine yer verildi. Rana Cabbar'ın ölüm nedeni henüz bilinmiyor.

RANA CABBAR'IN ROL ALDIĞI FİLMLER?

Usta tiyatrocu ve başarılı oyuncu Rana Cabbar, kariyeri boyunca birçok filmde rol almıştır. 1982 yılında "Hakkâri'de Bir Mevsim" filmiyle sinema dünyasına adım atan Cabbar, daha sonra birçok önemli yapımda yer almıştır. Bunlar arasında; "Adem İle Havva" (1986), "72. Koğuş" (1987), "Yer Demir Gök Bakır" (1987), "Şahmaran" (1993), "Akrebin Yolculuğu" (1997), "Beyaz Gelincik" (2005), "Kabadayı" (2007), "Kara Duvak" (2007), "Aşk-ı Memnu" (2008), "Kollama" (2008), "Pars: Narkoterör" (2008), "Büyük Oyun" (2009), "Yaprak Dökümü" (2010), "Hayat Devam Ediyor" (2011), "Benim İçin Üzülme" (2012), "İki Yaka Bir İsmail" (2012), "Çarşı Pazar" (2015), "O Hayat Benim" (2016), "Vezir Parmağı" (2017), "Kadın" (2018), "Hercai" (2019), "Baraj" (2020), "Üç Kuruş" (2021) ve "Kaçış" (2022) yer almaktadır. Cabbar, kariyeri boyunca birçok önemli yönetmenle çalışmıştır. Ünlülerin yaşamları ve merak konusu olanların kimdir sorusunun yanıtı öğrenmek için Erişim Haber sayfamızı takip edebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim