Union Saint Gilloise - Fenerbahçe maçı ne zaman hangi kanalda? Fenerbahçe Konferans Ligi maçı saat kaçta? Union Saint Gilloise - Fenerbahçe maçı ne zaman hangi kanalda? Fenerbahçe Konferans Ligi maçı saat kaçta?
Şampiyonlar Ligi nedir, kura sistemi nasıl? UEFA Şampiyonlar Ligi, Avrupa Futbol Federasyonu öncülüğünde düzenlenen uluslararası bir futbol turnuvasıdır. Avrupa sınırları içinde şampiyon olmuş her takımın katılma hakkı vardır. İşte UEFA Şampiyonlar Ligi ile ilgili merak edilenler.

ŞAMPİYONLAR LİGİ NEDİR?

Şampiyonlar Ligi, Avrupa futbolunun en prestijli spor alanında kulüp turnuvasıdır. UEFA (Avrupa Futbol Federasyonları Birliği) tarafından her yıl düzenlenmektedir. Şampiyonlar Ligi'ne, Avrupa'nın en iyi kulüpleri katılır ve grup aşaması sonrasında eleme maçları oynanarak şampiyon belirlenir. Turnuvanın adı, 1992 yılına kadar Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası olarak biliniyordu. Şampiyonlar Ligi, futbol dünyasının en büyük yıldızlarını ve en büyük kulüplerini ağırlar ve her yıl dünya genelinde milyonlarca kişi tarafından takip edilir.

ŞAMPİYONLAR LİGİ KİME AİT?

Şampiyonlar Ligi'ne ait olan kurum, UEFA (Avrupa Futbol Federasyonları Birliği) tarafından düzenlenmektedir. UEFA, Avrupa'daki futbol federasyonlarının çatı kuruluşudur ve Avrupa futbolunun yönetiminden sorumludur. UEFA'nın yanı sıra Şampiyonlar Ligi'ne katılan kulüpler de turnuvanın sahibi olarak kabul edilirler. Şampiyonlar Ligi, dünyanın en prestijli futbol turnuvalarından biridir. Avrupa kulüplerinin her yıl bu turnuvada birbirleriyle mücadelesi, futbolseverlerin büyük ilgisini çeker. Şampiyonlar Ligi, Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) tarafından düzenlenir ve her yıl Avrupa'daki en iyi futbol kulüplerini bir araya getirir. Şampiyonlar Ligi, 1955 yılında Avrupa Kupası adı altında başladı. O zamanlar, sadece şampiyon kulüplerin katılımına izin verildiği için turnuvanın adı Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası olarak da bilinirdi. Ancak sonraki yıllarda, turnuvaya daha fazla kulübün katılmasına izin verildi ve adı Şampiyonlar Ligi olarak değiştirildi. [caption id="attachment_7563" align="alignnone" width="448"]Şampiyonlar Ligi nedir, kura sistemi nasıl? Şampiyonlar Ligi nedir, kura sistemi nasıl?[/caption]

ŞAMPİYONLAR LİGİ KURA SİSTEMİ NASIL?

Şampiyonlar Ligi kura sistemi, takımların UEFA'nın belirlediği katsayılara göre gruplara ayrılmasıyla başlar. Katsayılar, takımların son beş yıldaki performanslarına göre belirlenir. Kura çekimi öncesinde takımlar, dört farklı torbaya ayrılır. Torba 1'deki takımlar, geçen sezonun Şampiyonlar Ligi şampiyonu ve beş büyük ligdeki en iyi performans sergileyen takımlardan oluşur. Torba 2'deki takımlar, beş büyük ligdeki diğer takımlardan oluşurken, torba 3 ve 4'teki takımlar, UEFA'nın belirlediği diğer takımlardan oluşur. Kura çekiminde, torba 1'den bir takım, torba 2'den bir takım, torba 3'ten bir takım ve torba 4'ten bir takım bir gruba atanır. Gruplardaki takımların üç kez karşılaşması sonucunda, grupların ilk iki sırasındaki takımlar, bir sonraki tura yükselir. Üçüncü sırada yer alan takımlar ise UEFA Avrupa Ligi'ne katılmaya hak kazanır. Sporla ilgili tüm gelişmeleri yakından görmek için Erişim Haber sayfamızı takip edebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim