Fatih Karahan kimdir, aslen nereli? Fatih Karahan kariyeri ve hayatı nasıl? Fatih Karahan kimdir, aslen nereli? Fatih Karahan kariyeri ve hayatı nasıl?
Selma Aliye Kavaf kimdir kaç yaşında nereli? Son günlerde gündeme gelen isimlerden biri olan Selma Aliye Kavaf, Deva Partisi'nin kurucu üyeleri arasında yer almıştır. Kavaf, son olarak CHP'nin milletvekili adayı olmuştur. Kavaf'ın kim olduğu, yaşamı ve kariyeri hakkında merak edilenler bulunmaktadır. CHP Manisa Milletvekili listesi açıklandı ve listeye dair detaylar merak ediliyor. Listenin birinci sırasında, sürpriz olmayarak Özgür Özel yer alırken, dikkat çeken isimlerden biri de DEVA Partisi kontenjanından Selma Aliye Kavaf oldu.

SELMA ALİYE KAVAF KİMDİR KAÇ YAŞINDA NERELİ?

Selma Aliye Kavaf, evlidir ve bir çocuk annesidir. Kavaf, Türk siyasetçi ve öğretmen olarak 1 Temmuz 1962 tarihinde Denizli'de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Denizli’de tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Türkoloji Bölümü'nden mezun oldu. Kavaf, Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanlığı'na bağlı liselerde öğretmenlik yaptı ve daha sonra özel sektörde yöneticilik yaptı. 2002 yılında aktif siyasete atılan Kavaf, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Denizli 6. sıra Milletvekili Adayı olarak katıldı ve seçimlerin ardından AKP Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı'na getirildi. Kadın Kolları Başkanlığı döneminde AKP'nin kadın örgütlenmesini kurumsal anlamda gerçekleştiren ilk siyasi parti oldu. Kavaf, AKP'yi çeşitli uluslararası platformlarda temsil etti. Selma Aliye Kavaf, Demokrasi ve Atılım Partisi'nin (DEVA) kurucuları arasında yer aldı ve 2023 Türkiye genel seçimleri için Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) listesinde 4. sıradan milletvekili adayı olarak yer aldı. Selma Aliye Kavaf, 2007 genel seçimlerinde AKP'den Denizli milletvekili olarak meclise girdi ve böylece Denizli'nin ilk kadın milletvekili oldu. Mecliste Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Sözcülüğü ve Peru Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanlığı gibi önemli görevleri üstlendi. 60. Hükümet döneminde Devlet Bakanı olarak da yer aldı. 9 Mart 2020'de eski AKP milletvekili Ali Babacan tarafından kurulan Demokrasi ve Atılım Partisi'nin kurucu üyeleri arasında yer aldı. Selma Aliye Kavaf'ın siyasi kariyeri boyunca kadın hakları ve kadın örgütlenmesi konularında aktif bir rol oynadığı bilinmektedir. Ünlülerin yaşamları ve merak konusu olanların kimdir sorusunun yanıtı öğrenmek için Erişim Haber sayfamızı takip edebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim