Messi ve Ronaldo maçı hangi kanalda, saat kaçta? Al-Nassr - Inter Miami maçı şifresiz nasıl izlenir? Messi ve Ronaldo maçı hangi kanalda, saat kaçta? Al-Nassr - Inter Miami maçı şifresiz nasıl izlenir?
TFF’den 100. yıla özel şampiyonluk kupası yenilendi! Spor Toto Süper Lig şampiyonu, yeni tasarlanmış kupayı ilk kez kaldıracak olan takım olacak. Spor Toto 1. Lig, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig şampiyonları da yeni kupaları kaldırmayı hak kazanacaklar. Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanan takım da bu özel tasarım kupayı kazanacak. Turkcell Süper Kupa da bu yenilenmiş kupayla ödüllendirilecek. Yeni tasarımların açıklanmasıyla birlikte, futbolseverler ve kulüp taraftarları heyecanlandı. Kupaların yeni tasarımları, daha modern ve şık bir görünüme sahip. Tasarımcılar, kupaların özellikle Türk futboluna ait sembol ve motiflerle donatıldığını belirttiler. TFF Başkanı Nihat Özdemir, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Türkiye Futbol Federasyonu olarak 100. yıl dönümümüzü özel bir şekilde kutlamak istedik. Bu nedenle, şampiyonluk kupalarımızın tasarımlarını yenileme kararı aldık. Yeni kupalarımızın, Türk futboluna özgü semboller ve motiflerle tasarlanmasıyla, Türk futbolunun tarihini yansıtmasını istedik. Umarız bu yenilik, Türk futboluna yeni bir heyecan katacaktır." şeklinde konuştu. Yenilenmiş tasarımlarla, futbolun heyecan verici dünyasına yeni bir soluk getirilmiş oldu. Futbolseverler, bu şampiyonluk kupalarının kaldırılacağı günleri heyecanla bekliyorlar. Yeni tasarımların, Türk futbolunun önemli anılarından biri olacağı düşünülüyor.

TFF’DEN 100. YILA ÖZEL ŞAMPİYONLUK KUPASI YENİLENDİ

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 100. kuruluş yıl dönümü vesilesiyle lig ve kupa şampiyonluk kupalarında değişiklik yapma kararı aldı. Yönetim kurulunun aldığı karara göre, şampiyon takımlara verilen kupaların tasarımları yenilendi. İlk olarak, Yılport Samsunsporlu futbolcuların ellerinde yükselecek olan Spor Toto 1. Lig Kupası'nın tasarımı değiştirildi. Uzun bir çalışma dönemi sonucunda ortaya çıkan yeni tasarımın ana esin kaynağı, futbolun tüm paydaşlarının bir araya gelerek oluşturduğu aile kavramı ve bu aileyi bir araya getiren ay-yıldız oldu. TFF'nin 100. yılında tasarlanan bu özel kupa, futbol camiasını bir aile olarak düşünerek tasarlandı ve futbolun yıldızlarına atfedildi. Kupa tasarımı, beş ana yapı taşı olan federasyon, kulüpler, futbolcular, taraftarlar ve futbol camiasını bir araya getiren unsurları birleştirdi. Kupanın tasarımı, üstten bakıldığında yıldız formunda olup, beş koldan oluşuyor. Kupanın kolları, 90 derece bükülerek, kaide üzerinde birleşiyor ve bir yıldız oluşturuyor. Tasarımda kullanılan pencereler, aileleri dış dünya ile bağlayan, ışık getiren unsurlardır. Kupanın kollarında, tarihi kültürel mirasımızda yer etmiş pencere ve cumba mimari süsleme elemanlarından olan Maşrabiye geometrik desenleri kullanıldı. Bu desenler, sonsuzluğu, kararlılığı ve bir topluluk olma, aile olma yapıtaşını betimlemektedir. Kupa tasarımı, futbolu en iyi sembolize eden futbol topu ile tamamlandı ve kupanın yıldız formundaki tasarımı, futbolun yıldızlarına atfedildi. Sporla ilgili tüm gelişmeleri yakından görmek için Haber sayfamızı takip edebilirsiniz. TFF'nin aldığı bu karar, Türk futbolunun 100 yıllık tarihinde önemli bir yer tutacak. Yenilenen kupalar, Türkiye Futbol Federasyonu'nun bu özel yıl dönümüne özel olarak hazırlandı ve tasarımları futbol camiası tarafından büyük beğeni topladı. Futbolun aile kavramı ve bu aileyi bir araya getiren ay-yıldızın tasarımda kullanılması, Türk futbolunun birlik ve beraberliğini simgeleyen önemli bir adım oldu.

Editör: TE Bilisim