TOKİ İstanbul kura tarihleri belli oldu; TOKİ'nin Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projelerinden biri olan "İlk Evim İlk İş Yerim" devam ediyor. İstanbul kuraları ile ilgili merak artarken, sorular da yanıtlandı. 2023 yılında TOKİ sosyal konut projesi ile 250 bin konut hak sahiplerine teslim edilecek. İşte TOKİ İstanbul kura tarihleri ile ilgili merak edilenler.

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen deprem felaketi nedeniyle kura çekimi ertelendi. İstanbulluların merakla beklediği çekiliş için detaylar paylaşıldı. İstanbul piyangolarının tarihi nihayet başladı. İstanbul'da güncel rakamlara göre 15 milyondan fazla insan yaşıyor.

Sosyal konut projesinin sonlarına doğru İstanbul ve semtleri sosyal medyada gündem oldu. İstanbul ilimizin Tuzla, Çatalca, Silivri ve Arnavutköy, Başakşehir ve Esenler ilçeleri için yapılacak çekiliş tarihleri ve çekiliş yerleri tek tek açıklandı.

TOKİ İSTANBUL'UN KURA TARİHLERİ:

Bakan Kurum'un sosyal medya hesabından paylaştığı bilgiye göre, kura çekimi Çatalca için 30 Mart, Silivri Selimpaşa için 30 Mart, Arnavutköy, Esenler ve Başakşehir için 1-19 Nisan tarihleri arasında yapılacak.
  • 16 Mart 2023 ile 29 Mart 2023 tarihleri arasında Tuzla'ya 20.920 konut çekilecek.
  • 30 Mart 2023 Çatalca 540 konut çekilişi yapılacak.
  • 30 Mart 2023 Silivri (Selimpaşa) 200 konut çekilişi yapılacak.
  • 1 ile 19 Nisan 2023 Arnavutköy, Başakşehir ve Esenler 28 bin 340 konut çekilişi yapılacak.
[caption id="attachment_7208" align="alignnone" width="1024"]TOKİ İstanbul kura tarihleri TOKİ İstanbul kura tarihleri[/caption]

TOKİ KURALARI NERDE ÇEKİLECEK?

İstanbul için belirlenen ilçelerde çekilecek kura belli yerlerde çekilecek. Kura çekimi Tuzla Belediyesi'nde noter huzurunda, Çatalca Kurası Silivri Alibey Spor Salonu'nda, Arnavutköy, Başakşehir ve Esenler ilçeleri için kura çekimi noter huzurunda Silivri Alibey Spor Salonu'nda çekilecek. Bağcılar Olimpik Spor Merkez Salonu.

Bu hafta okullarda yoklama alınacak mı? Derslerde yoklama var mı, yok mu? Bu hafta okullarda yoklama alınacak mı? Derslerde yoklama var mı, yok mu?

TOKİ KURA SONUÇLARINI NERDEN ÖĞRENİRİM?

Çekiliş sonuçları TOKİ'nin resmi internet sitesinden canlı olarak takip edilebilecek olup, çekilişler Youtube platformu üzerinden de canlı olarak verilecek. Çekilişi YouTube üzerinden canlı takip edemeyenler, çekiliş sonuçlarını TOKİ web sitesinden veya e-devlet üzerinden öğrenebilirler.

TOKİ BAŞVURU ÜCRETİ İADESİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Başvuru ücretini "başvuru süresi içinde" alarak başvuruyu iptal edebilir. Çekilişten sonra asıl hak sahibi olmayanların başvuru ücretleri 5 iş günü süreyle iade edilecektir. Başvurusu iptal edilen adaylar da kurayı beklemeden başvuru ücretlerinin iadesini alabilecekler. TOKİ ve Türkiye’de yaşanan son dakika gelişmeleri Erişim Haber sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim