Süper Kupa maçı 7 Nisan'da Şanlıurfa'da oynanacak Süper Kupa maçı 7 Nisan'da Şanlıurfa'da oynanacak
Trabzonspor'un yeni başkanı Ertuğrul Doğan kimdir? sorusu Trabzonsporlu taraftarlar tarafından merak konusu oldu. Spor kulübü Trabzonspor'da sıcak saatler yaşanıyor. Geçen sezonun şampiyonu bordo mavili ekipte, genel kurulun toplanacağı ve olağanüstü kongre kararı alınması gündeme geldi. Bu haberlerin ardından gözler genel başkan yardımcısı Ertuğrul Doğan'a çevrildi. Ağaoğlu yönetiminde asbaşkanlık yapan Doğan, tüzük gereği yeni başkanın seçileceği 25-26 Mart tarihine kadar başkanlık yapacak. Doğan aynı zamanda kulislerde dolaşan iddialara göre seçimlerde başkanlık ihtimali en yüksek olan kişi konumunda.

TRABZONSPOR BAŞKANI KİM OLACAK?

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaıoğlu'nun istifa ettiği öne sürüldü. Olağanüstü kongre kararıyla ilgili bilgilerin sızmasına rağmen bordo-mavili kulüpten resmi açıklama yapılmadı. Kongre kararı alınması durumunda Başkan Ağaoğlu'nun yeniden aday olmayacağı, Asbaşkan Ertuğrul Doğan’ın ise bu göreve soyunacağı iddia ediliyor. [caption id="attachment_6519" align="alignnone" width="1024"]Trabzonspor'un yeni başkanı Ertuğrul Doğan kimdir? Trabzonspor'un yeni başkanı Ertuğrul Doğan kimdir?[/caption]

TRABZONSPOR'UN YENİ BAŞKANI ERTUĞRUL DOĞAN KİMDİR?

Ertuğrul Doğan 1977 yılında Trabzon'da doğdu. Karadeniz Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden iktisat bölümünden mezun oldu. Daha sonra 2000 yılında faaliyete geçen “Doğan Akaryakıt” adlı şirkete ortak oldu. Gayrimenkul şirketlerinin yönetim kurulu başkanlığı görevini üstlenen Doğan, 2014 yılında enerji sektörüne adım atarak Oltan & Köleoğlu Enerji'nin Yönetim Kurulu Başkanı oldu. Ertuğrul Doğan liderliğindeki Oltan & Köleoğlu Enerji Şirketi, 2018 yılında Çorum'un Mecitözü ilçesinde 5 MW'lık Biyokütle Enerji Santrali Projelerini, 2020'de Afyonkarahisar'ın Çay ilçesinde 27 MW'lık ve Samsun'un Çarşamba ilçesinde 27 MW'lık Biyokütle Enerji Santrali Projelerini Ocak 2021'de tamamladı. Trabzon Sanayici İşadamları Derneği ve Oltan Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi olan Doğan, aynı zamanda Trabzon Ticaret Odası Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. Doğan, 8 Nisan 2018'de Trabzonspor Kulübü Başkanlığı'na seçilen Ahmet Ağaoğlu'nun yönetim kurulunda Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. Ertuğrul Doğan evli ve 2 çocuk babasıdır.

AHMET AĞAOĞLU'NUN TRABZONSPOR KARNESİ

8 Nisan 2018'de yapılan olağanüstü kurultayda Trabzonspor'un Başkanlığına seçilen Ahmet Ağaoğlu, geride bıraktığı 5 yılda kulübe birçok kupa kazandırdı. Görevi Muharrem Usta'dan devralan Ağaoğlu, kulübün ligde 38 yıl sonra yeniden şampiyon olmasını sağladı. Trabzonspor ayrıca bu dönemde bir Ziraat Türkiye Kupası ve iki TFF Süper Kupa kazandı. Trabzonspor, Ağaoğlu döneminde kulüp tarihinin en pahalı iki oyuncusunu da sattı. Takımın altyapısından ayrılan Yusuf Yazıcı, 18.5 milyon euro'ya Fransa'nın Lille kulübüne, Ahmetcan Kaplan ise 9.5 milyon euro'ya Hollanda'nın Ajax takımına satıldı. Ayrıca Küçüka, Cornelius ve Okay Yokuşlu'nun satışlarından 18 milyon euro'nun üzerinde gelir elde edildi. Ağaoğlu'nun başkanlığı sırasında Ünal Karaman, Hüseyin Çimşir, Eddie Newton ve Abdullah Avcı ile teknik direktörlük yaptı. Ağaoğlu, bir dönem Kulüpler Birliği Vakfı başkanlığı da yaptı.

Editör: TE Bilisim