Kırmızı kitap olarak biliniyor…Gizli anayasa güncellenecek! Kırmızı kitap olarak biliniyor…Gizli anayasa güncellenecek!
YSK'da kritik toplantı başladı! Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 28. dönem milletvekilliği seçimlerine ilişkin Kurul toplantısı öncesi YSK binası girişinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Yener, “Bugünün gündemi seçimlere katılacak siyasi partilerin belirlenmesine yönelik bir çalışma olacak. Çalışmamız tamamlandığında sizleri bilgilendireceğiz." dedi. YSK Başkanı Ahmet Yener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim kararını imzalamasının ardından bir açıklama yaptı. Cumhurbaşkanımızın seçimlerin yenilenmesi kararı nedeniyle Cumhurbaşkanlığı ve 28. dönem milletvekilliği seçimlerinin yapılacağı tarih 14 Mayıs 2023 olarak belirlenmiştir.

İKİNCİ TUR 28 MAYIS'TA

Yener, Anayasa'ya göre cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalması halinde 28 Mayıs 2023'te ikinci tur seçimlerin yapılacağını belirterek, "Türk milletinin, Türk demokrasisinin ve siyasi partilerimizin başı sağolsun. Devam ediyoruz. çalışmak" diye konuştu.

SEÇİM SÜRECİ NASIL İŞLEYECEK?

Yener, kamu görevlilerinin istifasıyla ilgili olarak, "2023 seçim tarihinde yapılacak olan süreç bugün başlamış olup, 16 Mart Perşembe günü mesai bitimine kadar sona erecektir. İstifa etmek isteyen kamu görevlilerine hayırlı olsun. aday olmak." [caption id="attachment_6893" align="alignnone" width="864"]YSK'da kritik toplantı başladı! YSK'da kritik toplantı başladı![/caption]

KARAR RESMİ GAZETE'DE

YSK'nın milletvekili adayı olacak kamu görevlilerine ilişkin kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Anayasa, Cumhurbaşkanlığı Seçim Kanunu ve Milletvekili Seçimi Kanunu'nun ilgili maddelerine yer verilen YSK kararında, Cumhurbaşkanlığı seçimi 14 Mayıs Pazar günü yapılacak. Cumhurbaşkanlığı Seçimi'nin ikinci sandığa gitmesi halinde bu seçimin tarihi 28 Mayıs Pazar olarak belirlenecek. Kurul'un seçimlerde milletvekili adayı olmak isteyenlerin, hakim, savcı, yüksek yargı organı üyeleri ve yükseköğretim kurumlarındaki öğretim elemanlarının çekilmesine ilişkin kararında Yükseköğretim Kurulu üyeleri, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu üyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarındaki memurlar ve hizmetleri bakımından işçi niteliği taşımayan diğer kamu görevlileri, belediye başkanları, memur ve astsubaylar, siyasi partiler ve ilçe yönetim kurulu başkan ve üyeleri, belediye meclisi üyeleri, il genel meclisi üyeleri, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, sendikalar, kamu bankaları ve üst birlikler ve bunların üst kuruluşları ve katıldıkları teşebbüs veya ortaklıkların yönetim ve denetim kurullarında görev alanların 16 Mart Perşembe günü saat 17.00'ye kadar görevlerinden ayrılmaları gerektiği kaydedildi. Ayrıca kararda kamu görevlilerinden emeklilik dilekçesi verecek ve aday olacakların da aynı tarihte emeklilik dilekçelerini verebilecekleri belirtildi. 2023 seçimleri ve Yüksek Seçim Kurulu hakkındaki gelişmeleri yakından takip için Erişim Haber sayfamızı takip edebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim