ABD Başkanı Biden: Navalny'nin ölümünden Putin sorumludur ABD Başkanı Biden: Navalny'nin ölümünden Putin sorumludur
Yurt dışında kullanılan oylar Türkiye'ye gönderiliyor! Seçim sürecinin tamamlanması için Türkiye Yüksek Seçim Kurulu tarafından belirlenen takvime göre hesaplanacak ve sonuçlar açıklanacaktır. Bu seçim, Türkiye'nin geleceği açısından önemli bir dönüm noktasıdır ve ülke içinde ve dışında geniş bir ilgi görmektedir. Seçim sonuçları, Türkiye'nin siyasi, ekonomik ve sosyal geleceği üzerinde önemli bir etkiye sahip olacaktır.

YURT DIŞINDA KULLANILAN OYLAR TÜRKİYE'YE GÖNDERİLİYOR

İspanya'daki Türk vatandaşlarının 14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için kullanacakları oy pusulaları, Madrid Büyükelçiliği ve Barselona Başkonsolosluğu'nda 5-7 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen oy kullanma işlemleri sırasında toplandı. İspanya'da kayıtlı 5 bin 838 seçmenden yaklaşık olarak yüzde 55'i oy kullanarak demokratik hakkını kullandı. Dünya kullanılan oy pusulaları, diplomatik torbalara konulduktan sonra Madrid Büyükelçiliği ve Barselona Başkonsolosluğu'nda muhafaza edildi. Oy torbaları daha sonra diplomatik kuryeler eşliğinde Türk Hava Yolları'nın İstanbul seferini gerçekleştirecek uçaklara konuldu. Türkiye'ye ulaştırılan oy pusulaları, kolluk kuvvetleri nezaretinde Yurt Dışı İlçe Seçim Kuruluna götürülecek. Dünya ve ülkeler hakkında merak edilenler için Haber sayfamızı takip edebilirsiniz.

LİTVANYA

Litvanya'da gerçekleştirilen oy kullanma işlemleri, Türkiye'nin Vilnius Büyükelçiliğinde 6-7 Mayıs tarihlerinde yapılmıştır. Oy kullanma işlemleri sorunsuz ve rahat geçmiş, sandıklarda toplanan kapalı zarflar diplomatik torbalara konulup mühürlenerek Vilnius Büyükelçiliğinde gece boyunca muhafaza edilmiştir. Sabah saatlerinde oy torbaları diplomatik kuryeler ve siyasi parti temsilcileri eşliğinde Türk Hava Yollarının (THY) İstanbul seferlerine konulmuştur. Oy pusulaları Türkiye'ye ulaştırıldıktan sonra kolluk kuvvetleri nezaretinde Yurt Dışı İlçe Seçim Kuruluna teslim edilecektir.

YUNANİSTAN

Atina-Pire Başkonsolosluğunda geçtiğimiz aylarda gerçekleştirilen oy kullanma işlemi sona erdi. Mühürlü oy çuvalları, diplomatik kurye ve parti temsilcileri eşliğinde Eleftherios Venizelos Uluslararası Havalimanı'na taşındı ve Türk Hava Yolları tarafından İstanbul'a götürüldü. Oy çuvalları, seçim kuruluna teslim edilerek işlemler tamamlandı.

PORTEKİZ

Türkiye'nin Lizbon Büyükelçiliği'nde 6-7 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen oy kullanma işlemi sona erdi. Seçime katılmak için kayıt yaptıran 1484 seçmenin kullanacağı oyların bulunduğu kapalı zarflar, diplomatik torbalara konuldu ve mühürlendikten sonra büyükelçilikte gece boyunca muhafaza edildi. Bugün TSİ 12.55'te kalkacak Türk Hava Yolları'nın Lizbon-İstanbul uçuşuyla birlikte, oy pusulaları Türkiye'ye gönderilecek. Pusulalar, Türkiye'ye ulaştıktan sonra kolluk kuvvetleri tarafından koruma altına alınacak ve Yurt Dışı İlçe Seçim Kuruluna götürülecek.

Editör: TE Bilisim