Yaşam

Türk çalışanlar, bilgisayar bilgisinin %35 ek kazanç getireceğine inanıyor

Türkiye'deki çalışanların Kaspersky tarafından yapılan bir araştırmaya göre, dijital becerilerini geliştirme durumunda gelirlerini %35 oranında artırabileceklerine inandıkları ortaya çıktı.

Abone Ol

Dijital teknolojilerin günümüzdeki yükselişi iş dünyasında çalışanların dikkatini çekiyor. Kaspersky'nin araştırmasına göre, Türkiye'deki iş gücü dijital becerilerini geliştirirse gelirlerinin %35 artabileceğini öngörüyor.

Orta Doğu, Türkiye ve Afrika bölgesinde yapılan Kaspersky anketine göre, çalışanların yarısından fazlası iş yaşamlarında dijital beceri eksikliği hissediyor. Bu bölgelerdeki iş gücü, dijital yetkinliklerini artırırsa gelirlerinin %41'e varan bir artış bekliyor. Türkiye'deki çalışanların ise bu oranı %35 olarak belirttiği görülüyor.

Çalışanlar, dijital açıdan yetersiz olduklarını düşünüyor

Ankette dikkat çeken bir diğer konu, çalışanların ücretli ya da ücretsiz dijital okuryazarlık eğitimlerine kendileri yöneldiği. Türkiye'deki çalışanların %81'i bu yönde çalışmalar yapıyor; diğer bölgelerde ise bu oran %79 olarak belirtiliyor.

Çalışanların dijital beceri eksiklikleri, sadece bireyleri etkilemiyor. İşverenlerin siber güvenlik açısından da risk oluşturabiliyor. Çalışanlar, kimlik avı bağlantılarını açabilir, zararlı yazılımları indirebilir ve şirketler için maddi ve itibari zararlara yol açabilir. Kaspersky Türkiye Genel Müdürü İlkem Özar, konuyla ilgili şu görüşleri dile getirdi:

"Günümüzde dijital beceriler kariyer gelişiminin temelini oluşturuyor. İşverenler bireysel becerilerin geliştirilmesiyle kurumsal siber güvenlik arasındaki sinerjiyi unutmamalı. Şirketler, çalışanları için BT ve siber güvenlik eğitimlerine yatırım yaptıklarında yalnızca çalışanlarının refahını önemseyen işverenler olarak itibarlarını artırmakla kalmaz, aynı zamanda kurumsal altyapının siber güvenliğinin artmasına da katkıda bulunurlar. Kaspersky Automated Security Awareness Platform gibi özel çözümler, her iki hedefe de etkili bir şekilde ulaşılmasına yardımcı oluyor."