ABD'de Atlas Air'e ait kargo uçağı, kalkıştan kısa bir süre sonra motor arızası nedeniyle havada alev aldı. Olayın ardından uçak, panik anları yaşanmasının hemen ardından Miami Uluslararası Havalimanı'na acil iniş yaptı. Atlas Air tarafından yapılan açıklamada, mürettebatın standard prosedürleri başarıyla uygulayarak uçağı güvenle havalimanına geri döndürdüğü belirtildi.

HERHANGİ BİR YARALANMA YAŞANMADI

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, ABD'de kalkıştan kısa bir süre sonra Atlas Air'e ait kargo uçağının sol tarafında dumanların ve alevlerin yükseldiği görülmektedir. Yaşanan arızaya dair başlatılan soruşturma devam ederken, Miami Uluslararası Havaalanı yetkilileri, uçağın acil inişinden sonra Miami-Dade İtfaiye Teşkilatı'nın hızla müdahale ettiğini ve olayın ardından herhangi bir yaralanma yaşanmadığını belirtmiştir.

ABD merkezli yayın kuruluşundan "Gazze" analizi ABD merkezli yayın kuruluşundan "Gazze" analizi

Bu olay, Alaska Havayolları'na ait Boeing 737-MAX 9 tipi yolcu uçağının 5 Ocak'ta Oregon'dan kalkışından kısa bir süre sonra acil çıkış kapısının kopması sonucu acil iniş yapmasının hatırlanmasına neden olmuştur. Yaşanan olayın ardından Boeing 737-MAX 9 tipi uçaklar sıkı denetimden geçirilmeye başlanmış, birçok havayolu şirketi bu tip uçakları geçici olarak hizmet dışı bırakma kararı almıştır.

Editör: Yağmur Sezgin