"Arda Güler'in sakatlık sürecini tamamen geride bıraktığını söyleyebilirim. Kendisi önemli bir iyileşme kaydetti ve takımla tam antrenmanlara başladı. Arda'nın takıma dönüşü, bizim için büyük bir kazanç. Kendisiyle çalışmaktan memnuniyet duyuyoruz ve form grafiğini hızla yükseltiyor. Onun katkısıyla gelecek maçlarda daha güçlü bir Real Madrid izleyeceğimize inanıyoruz."

Sezon başında Fenerbahçe'den 30 milyon euro bonservis bedeli karşılığında Real Madrid'e transfer olan Arda Güler, yaşadığı sakatlıklar nedeniyle henüz yeni takımıyla sahaya çıkma şansı bulamadı.

Galatasaray Gaziantep FK maçı öncesinde Muslera gelişmesi Galatasaray Gaziantep FK maçı öncesinde Muslera gelişmesi

Ancak, tamamen iyileşen milli futbolcu geçtiğimiz hafta takımla antrenmanlara başladı. Bugün gerçekleşen Real Madrid antrenmanının ardından Carlo Ancelotti, 18 yaşındaki futbolcu hakkında şu açıklamalarda bulundu:

"Arda Güler'in sakatlık sürecini tamamen geride bıraktığını söyleyebilirim. Geçen hafta takımla antrenmanlara başlaması, onun fiziksel olarak tamamen hazır olduğunu gösteriyor. Genç yetenekle birlikte çalışmaktan mutluluk duyuyoruz ve yakın zamanda sahada görmeyi umuyoruz. Arda'nın katkısıyla takımımız daha da güçlenecek."

''Süre verebilirim''

Vinicius, Carvajal ve Arda Güler'in beklenilen seviyeye döndüğünü açıklayan İtalyan teknik adam, Arda'nın yarın oynanacak maçta forma giyebileceğini belirterek, ''Çok genç ve geleceği parlak. Yarın ona süre vermeye çalışacağım. Olmazsa mutlaka bir sonraki maçta forma giyecek.'' şeklinde konuştu.

Real Madrid, La Liga'nın 19. haftasında yarın TSİ 21.15'te Mallorca'yı konuk edecek.

Editör: Yağmur Sezgin