ABD'nin teknoloji devi Apple'ın en son akıllı saat modelleri Apple Watch Ultra 2 ve Apple Watch Series 9, ABD'de artık satılamayacak.

ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu, tıbbi izleme teknolojisi firması Masimo'nun itirazı üzerine, Apple'a bu akıllı saatlerin ithalatını ve satışını durdurma kararı almıştı. Ancak ABD Başkanı Joe Biden yönetimi, bu kararı veto etmedi.

"Apple iki patenti ihlal etti"

Biden yönetiminin, veto etme hakkının 25 Aralık'a kadar olduğu ancak bu süre içinde Apple'ın en yeni akıllı saat modelleri Apple Watch Ultra 2 ve Watch Series 9'un ülkede satışının yasaklandığına karar verdiği belirtiliyor.

Aliyev görevine başlarken Kuran-ı Kerim'e el bastı Aliyev görevine başlarken Kuran-ı Kerim'e el bastı

ABD Ticaret Temsilciliği (USTR) açıklamasında vurgulandığı üzere, ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu'nun Apple'ın Masimo ve Cercacor Laboratories'e ait iki patenti ihlal ettiği tespit etmişti.

Bu açıklamada, titiz görüşmelerin ardından Uluslararası Ticaret Komisyonu kararının değişmediği ve bu kararın bugünden itibaren kesinleştiği belirtildi.

Apple ise ABD Federal Temyiz Mahkemesi'ne başvurarak bu karara itiraz etti. Şirket, saatlerin Masimo'nun patentlerini ihlal edip etmediğini değerlendirmek üzere 12 Ocak'a kadar bir süre talep etti ve ABD Gümrük ve Sınır Koruması'nın bu konuda bir değerlendirme yapmasını istedi.

Anlaşmazlıktan Apple Watch SE modelleri de etkilenecek mi?

ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu, ekim ayında Apple Watch'un kan oksijen seviyelerini ölçme özelliğinin Masimo'nun nabız oksimetresi patentlerini ihlal ettiği sonucuna varmıştı.

18 Aralık'ta yapılan açıklamada, Apple patent anlaşmazlığı nedeniyle Apple Watch Ultra 2 ve Apple Watch Series 9'un kendi mağazalarında satışını durduracağını duyurdu.

Fakat, kandaki oksijen seviyelerini ölçmeyen daha düşük fiyatlı Apple Watch SE gibi akıllı saat modellerinin bu anlaşmazlıktan etkilenmeyeceği belirtilmişti.

Editör: Yağmur Sezgin