Doğu Ekspres bilet fiyatları ne kadar 2023? Turistlik Doğu Ekspres bileti nereden nasıl alınır? Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Turistik Doğu Ekspresi trenlerinin 2023-2024 sezonuna yönelik seferler için gerekli tüm hazırlıkların tamamlandığını duyurdu.

TURİSTİK DOĞU EKSPRESİ İÇİN BİLET SATIŞLARI BUGÜN BAŞLADI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2023-2024 sezonuna yönelik Turistik Doğu Ekspresi tren seferlerinin hazır olduğunu açıkladı. Bakan Uraloğlu, bu seferlerle ilgili aşağıdaki bilgileri paylaştı:

"Turistik Doğu Ekspresi trenleri, 2023-2024 sezonunda Ankara'dan 11 Aralık 2023 ile 8 Mart 2024 tarihleri arasında pazartesi, çarşamba ve cuma günleri, Kars'tan ise 13 Aralık 2023 ile 10 Mart 2024 tarihleri arasında çarşamba, cuma ve pazar günleri olmak üzere hareket edecek."

Turistik Doğu Ekspresi, Kars'tan başlayarak Ani Harabeleri'nden Çıldır Gölü'ne kadar uzanan tarihi ve turistik güzelliklere ulaşma fırsatı sunuyor. Fotoğraf meraklılarından gezginlere kadar pek çok kişi, bu trenle yaptıkları seyahatlerini sosyal medyada paylaşıyor, bu da trenin popülerliğini artırıyor. Turistik Doğu Ekspresi, sadece Kars'ın değil, güzergahtaki diğer şehirlerin, Sivas, Erzurum ve Erzincan'ın keşfedilmesi için harika bir fırsat sunuyor.

DOĞU EKSPRES ODA BİLET FİYATLARI NE KADAR 2023?

Turistik Doğu Ekspresi trenleri, 8 yataklı ve 1 yemekli vagondan oluşmaktadır. Her yataklı vagon, toplamda 10 kompartımandan (oda) oluşur ve her bir kompartımanda 2 adet yatak bulunmaktadır. Bireysel yolcular için toplamda 2 vagon bilet satışına açılacak ve bu bilet satışları 1 Kasım tarihinde başlayacaktır.

Turistik Doğu Ekspresi yataklı oda fiyatları sezonlara göre değişiklik göstermektedir. Dönemlere göre fiyatlandırma aşağıdaki gibidir:

Düşük dönem oda ücreti: 6 bin lira

Normal dönem oda ücreti: 8 bin lira

Yüksek dönem oda ücreti: 12 bin 500 lira

Bireysel yolculuklarda en düşük fiyat, yani oda ücreti uygulanmaktadır. Her odada en fazla iki yetişkin yolcu seyahat edebilir. Ayrıca, 0-6 yaş arasında olan en fazla 2 çocuk ücretsiz olarak seyahat edebilir.

TURİSTLİK DOĞU EKSPRES BİLETİ NEREDEN NASIL ALINIR?

Turistik Doğu Ekspresi ve Doğu Ekspresi biletleri, seyahat tarihinden tam olarak 30 gün önce satışa sunulmaktadır. Biletlerinizi temin etmek için TCDD'nin online e-bilet sistemi veya mobil uygulamasını kullanabilirsiniz. Bu platformlar aracılığıyla seyahat tarihine uygun biletlerinizi kolayca satın alabilirsiniz.

Nijerya’da gezilecek tarihi yerler nereler? Nijerya’da gezilecek tarihi yerler nereler?

Editör: Haber Merkezi