Eski tip ehliyetlerin ne zaman yenileme sürelerinin sona ereceği, 2023'ün sonlarına yaklaşılmasıyla sürücüler tarafından merak ediliyor. 31 Aralık 2022'de dolacak olan ehliyet yenileme süreleri, İçişleri Bakanlığı'nın açıklamasıyla uzatıldı. Yeni belirlenen son tarih ise henüz duyurulmadı.

EHLİYET YENİLEME NE ZAMAN SON?

Nüfus müdürlüklerindeki yoğunluğu azaltmak için, 1 Ocak 2016'dan önce düzenlenen eski tip sürücü belgelerinin değiştirme süresi, 31 Aralık 2022'den başlayarak 2 yıl daha uzatılmıştı. Ancak İçişleri Bakanlığı, eski tip sürücü belgelerinin değiştirme süresini 31 Aralık 2024'e kadar daha da uzattı.

EHLİYET YENİLEMEK İÇİN GEREKLİ BELGELER

Kimlik kartı başvurusu için gerekli belgeler; nüfus cüzdanı, uluslararası aile cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi, memur cüzdanı, avukat kimlik kartı, askeri kimlik kartı, basın kartı veya muhtarlıkça düzenlenmiş talep belgesi gibi, kimlik belgesi yerine geçen fotoğraflı belge ve bir adet biyometrik fotoğraf ile yapılmalıdır.

Eski ehliyet belgesi

- Sürücü olur niteliği taşıyan sağlık raporu,

- 1 adet biyometrik fotoğraf,

Anlaşmaların kronolojik sıralaması nasıl? Anlaşmaların tarihi sıralaması! Anlaşmaların kronolojik sıralaması nasıl? Anlaşmaların tarihi sıralaması!

- Nüfus Müdürlüğünde vereceğiniz parmak izi,

-Kan grubunu belirleyen belge (Beyan etmenizde yeterlidir).

Editör: Yağmur Sezgin