Galatasaray'ın bu sezonki UEFA Şampiyonlar Ligi serüveni toplamda 12 maçlık bir süreyi kapsadı. Sarı-kırmızılı ekip, Devler Ligi'ne 2. eleme turundan katıldı ve sonuç olarak grup aşamasını 3. sırada tamamladı. Şampiyonlar Ligi'nde bir üst tura yükselme başarısı gösteremeyen Galatasaray, yolculuğuna UEFA Avrupa Ligi'nde devam etme kararı aldı.

HEDEF 2. KUPA

Galatasaray, hedeflerini güncelleyerek Kupa 2'yi tekrar müzeye koymayı amaçlıyor. 1999-2000 sezonunda o dönem UEFA Kupası olarak adlandırılan turnuvada şampiyonluk yaşayan sarı-kırmızılılar, bu kez tekrar zafer kazanmak istiyor. Teknik direktör Okan Buruk da 2000 yılında UEFA Kupası'nda şampiyon olan takımın önemli oyuncularından biriydi.

KURA 18 ARALIK'TA

Galatasaray'ın Avrupa Ligi'ndeki rakipleri, 18 Aralık'ta belirlenecek. Takım, grup aşamasını 2. sırada bitiren diğer takımlardan biriyle eşleşecek ve son 16'ya yükselmek için play-off maçına çıkacak. Play-off müsabakaları ise 15 Şubat-22 Şubat tarihleri arasında oynanacak.

Sacha Boey, Bayern Münih'te Sacha Boey, Bayern Münih'te

1 MİLYAR TL KAZANDI

Galatasaray, bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde 12 maç oynayarak 31.7 milyon euro kazandı, yani güncel kurla 1 milyar TL'ye denk geliyor. UEFA Avrupa Ligi'ne yönelen sarı-kırmızılı ekip, ek olarak 500 bin euroluk bir gelir elde etti.

Editör: Yağmur Sezgin