Neuralink beyin çipi ilk kez bir insana yerleştirildi Neuralink beyin çipi ilk kez bir insana yerleştirildi
Hamas İsrail'e karşı "Aksa Tufanı" operasyonu başlattığını duyurdu! Hamas'ın silahlı kanadı olan İzzeddin el-Kassam Tugayları Komutanı Muhammed ed-Dayf, İsrail'e karşı başlattıkları Aksa Tufanı operasyonunun ilk aşamasında 5 bin roket ve havan mermisi fırlattıklarını duyurdu. Bu saldırılar, bölgedeki gerilimi artırarak İsrail ile Hamas arasındaki çatışmayı tırmandırdı. Aynı zamanda İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne saldırı başlattığını açıkladı. Bu gelişmeler, Orta Doğu'da uzun süredir devam eden çatışmanın bir yansıması olarak görülüyor.

HAMAS İSRAİL'E KARŞI "AKSA TUFANI" OPERASYONU BAŞLATTIĞINI DUYURDU

Dayf, İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın İsrail'e yönelik başlattığı saldırıya ilişkin yüzünün görünmediği bir video yayınladı. Filistin halkının yeniden devrim başlattığını ve bir devlet kurma hedefine geri döndüğünü belirten Dayf, "İsrail'in ihlallerine karşı bir çizgi çekme kararı aldık ve İsrail'e karşı Aksa Tufanı operasyonunu başlattık." dedi. Bu açıklamalar, bölgedeki tansiyonun yükseldiği bir dönemde geldi.

İSRAİL'E 5 BİN ROKET FIRLATILDI

Aksa Tufanı'nın ilk aşamasında İsrail'e yaklaşık 5 bin roket ve havan mermisi fırlattıklarını açıklayan Dayf, ayrıca İsrail ile güvenlik koordinasyonunun sona erdiğini belirtti. Hamas'ın silahlı kanadı, "Aksa Tufanı" operasyonunun başlatıldığını duyurarak bu operasyonun İsrail tarafından beklenenden daha büyük olacağını vurguladı. Dayf, İslam ve Arap dünyasını İsrail'in işgalini sona erdirmek için birleşmeye ve "elinde tüfek bulunan herkesin direnişe katılmasına" çağırdı. Aksa Tufanı operasyonuna katılamayanlardan dayanışma çağrısı yapan Dayf, yayınladıkları talimatların ve açıklamaların takip edilmesini istedi. İlk aşamada İsrail'in askeri bölgelerini ve hava üslerini hedef aldıklarını belirten Dayf, İsrail'e karşı roket saldırılarına devam edeceklerini ifade etti.

SAVAŞ DURUMU ALARMI

İsrail'in ablukası altındaki Gazze Şeridi'nden İsrail'e yönelik başlatılan saldırıların ardından İsrail ordusu savaş durumu alarmı ilan ettiğini açıkladı. Son 1 saat içerisinde Gazze'den İsrail'e büyük ölçekte roket saldırılarının başladığı ve teröristlerin İsrail'e sızdığı belirtildi. Sınıra yakın bölgelerdeki halka korunaklı bölgelere yakın durmaları talimatı verildi. Ayrıca İsrail ordusu, Hamas'ın roket fırlatma ve İsrail içine sızmayı içeren kapsamlı bir operasyon başlattığını duyurdu. İsrail halkından talimatlara uymaları istendi.

Editör: TE Bilisim