İsrail'in kilise saldırısı Yunan basınında geniş yer buldu! Yunan basını, İsrail'in Gazze'deki yerinden edilen sivillerin sığındığı Rum Ortodoks Kilisesi'ne yönelik düzenlediği saldırı haberlerine geniş bir şekilde yer verdi.

İSRAİL'İN KİLİSE SALDIRISI YUNAN BASININDA GENİŞ YER BULDU

SKAİ televizyonu, Gazze Metropoliti Aleksios'un, "İsrail'in Aziz Porphyrius Kilisesi'ne düzenlediği hava saldırısında 18 kişi hayatını kaybetti" ifadeleriyle haberi aktardı.

Anadolu Ajansı (AA) fotoğraflarına da yer verdi ve görgü tanıklarının ifadelerine atıfta bulunarak, "İsrail saldırısının Gazze sakinlerinin sığındığı kilisenin yakınındaki bölgeyi hedef aldığı" bilgisini paylaştı.

Kathimerini gazetesi, haberi "Aziz Porphyrius Kilisesi'ne düzenlenen saldırıda hayatını kaybedenler ve kilisede mahsur kalanlar bulunuyor" başlığıyla okurlarına iletti.

Ayrıca haberde, Kudüs Rum Ortodoks Patrikhanesi'nin kiliseye yönelik saldırıyı kınadığı ve İsrail'i sorumlu tuttuğu bilgisine de yer verildi.

Uluslararası Adalet Divanı'ndan "soykırım" kararı! Uluslararası Adalet Divanı'ndan "soykırım" kararı!

Ta Nea gazetesi, Aziz Porphyrius Rum Ortodoks Kilisesi'nin, saldırıların başladığı günden bu yana Müslüman ve Hristiyan Filistinlilere sığınak sağladığını vurguladı. Haberde, birçok kişinin hayatını kaybettiği ve ailesiyle kiliseye sığınan dört çocuklu bir Filistinli Hristiyan'ın, "Başka gidecek yerlerinin olmadığını ve sokaklarının İsrail'in üç hava saldırısında hedef alındığını" ifadesine yer verildi.

İn.gr haber sitesi ise "Sadece dine değil, aynı zamanda insanlığa yönelik bir saldırı" başlığını kullanarak kiliseye daha önce de birçok Filistinlinin sığındığını aktardı. Haberde, kilisenin tarihi önemi ve saldırının etkileri fotoğraflarla gösterildi.

İSRAİL - FİLİSTİN ÇATIŞMASI

Hamas'ın silahlı kanadı olan İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim'de İsrail'e karşı büyük çaplı bir saldırı başlattı. Bu saldırı, Gazze'den binlerce roketin İsrail'e atıldığı, Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'nın ele geçirildiği bir dönemi başlattı.

Silahlı gruplar daha sonra İsrail topraklarına sızmış, İsrail ordusu ise Gazze Şeridi'ne hava saldırıları düzenlemişti. Bu çatışmalarda İsrail'de birçok kişi hayatını kaybederken, Filistinli kayıplar da büyük ölçüde arttı.

Bu olaylar sırasında birçok masum sivil, çocuk ve gazeteci hayatını kaybetti, ve bölgedeki gerilim tırmanarak devam etti. Bu süreçte Lübnan sınırında da İsrail ile Hizbullah arasında çatışmalar patlak verdi.

Tüm bu olaylar, bölgedeki istikrarsızlığı artırarak uluslararası toplumun endişesine neden oldu. Her iki tarafta da kayıpların yaşandığı bu çatışmaların sona ermesi ve barışın sağlanması için çabalar sürdü

Editör: Haber Merkezi