Yeni yıl, bu sene de zam furyasıyla başladı. Zaten birçok ödeme kalemi, yeniden değerleme oranı sebebiyle zamlandı. Bu kapsamda; pasaport harçları, IMEI kayıt ücretleri ve trafik cezaları gibi ödemeler, yüzde 58 oranında zamlandı. Şimdi de Karayolları Genel Müdürlüğü'nden benzer bir hamle geldi.

Karayolları Genel Müdürlüğü, geçtiğimiz yıl zam yapmamıştı. Ancak bu yıl durum değişti. Yapılan açıklamada, Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) verileri kapsamında, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından işletilen otoyol ve boğaz köprülerinin geçiş ücretlerinin ortalama yüzde 76 oranında artırıldığı belirtildi. Ayrıca, Yap-İşlet-Devret modeli kapsamındaki otoyol ve köprülerin geçiş ücretlerinin ortalama yüzde 50 oranında artırıldığı ifade edildi.

Otomobiller için en düşük geçiş ücreti 9 TL oldu

Yapılan düzenleme ile Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yönetilen otoyollarda, bir otomobil için uygulanan en düşük geçiş ücreti 9 TL olarak belirlendi. En yüksek tutar ise 84 TL olarak kaydedildi. Ayrıca, yine Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yönetilen köprü geçiş ücretleri de tek yönlü geçiş için 15 TL olarak güncellendi. Osmangazi Köprüsü'nün geçiş ücreti 290 TL, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün geçiş ücreti 295 TL ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün geçiş ücreti ise 35 TL olarak belirlendi.

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan resmî tablolar:

​​​​​​​​​​​15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri Geçiş Ücretleri Tarifesi:

1-13

Osmangazi Köprüsü Geçiş Ücretleri Tarifesi:

2-13

Yavuz Sultan Selim Köprüsü Geçiş Ücretleri Tarifesi:

3-9

Wilson İlkeleri nedir, maddeleri nelerdir? Wilson İlkeleri 12. Madde nedir? Wilson İlkeleri nedir, maddeleri nelerdir? Wilson İlkeleri 12. Madde nedir?

Editör: Yağmur Sezgin