Ekonomi

Memur maaşları saat kaçta yatar? Memur emekli ikramiyesi ne zaman yatacak?

Memur maaşı ödeme tarihleri 2023'e gelindiğinde, milyonlarca kamu çalışanı için önemli bir konu haline geldi. Ekim ayının ortasında, memur maaşlarının ödenme tarihleri gündemdeki yerini aldı. Yıl sonuna yaklaşırken, memurların ocak 2024 zammı beklentileri artarken, Cumhurbaşkanı Erdoğan emeklilere bir seferlik 5 bin TL ikramiye ödeneceğini açıkladı. Peki, Memur maaşları saat kaçta yatar? Memur emekli ikramiyesi ne zaman yatacak? İşte detaylar.

Abone Ol

Memur maaşları saat kaçta yatar? Memur emekli ikramiyesi ne zaman yatacak? 2023 Ekim memur maaşı ne zaman yatacak sorusu, son gelişmelerle yakından takip ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son Kabine Toplantısı'nda emeklilere yapılacak olan 5 bin TL ödeme açıklaması, gündemde büyük yankı uyandırmıştı. Bu açıklamanın ardından memurlar arasında da ikramiye beklentisi artış gösterdi.

MEMUR MAAŞLARI SAAT KAÇTA YATAR?

Memur maaşları, genellikle her ayın 15'inde hesaplara yatırılmaktadır. Bu kapsamda, Ekim ayı memur maaşlarının da 15 Ekim'de ödenmesi beklenmektedir.

Örnek: Örneğin, 1 Ocak'ta göreve açıktan atanarak göreve başlayan bir personel, 15 Ocak'ta peşin maaş ve 14 günlük kısıt maaş hak etmiş olacaktır.