Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu'yla ilgili soruya yanıt verirken, "Bakanlık olarak başvuru sürecine dair arka plan çalışmalarını ve hazırlıklarını tamamladık. Programın ekonomik destek ayağı kapsamında başvuruları onaylanan bireylere toplamda 48 ay vadeli, geri ödemesiz olarak ilk 2 yıl içinde 150 bin lira kredi desteği sağlanacak" ifadelerini kullandı.

FAİZSİZ KREDİ HAZIRLIKLARI TAMAMLANDI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, evlilik kredisi başvurularıyla ilgili açıklama yaptı. Kabine toplantısının ardından gazetecilere bilgi veren Göktaş, fona yapılan başvurularla ilgili hazırlıkların tamamlandığını belirtti.

Bakan Göktaş, yeni evlenecek gençlere yönelik olarak program kapsamında şu avantajları sunduğunu açıkladı:

- 2 yıl geri ödemesiz

- 48 ay vadeli

2024 engelli maaşı ne kadar, kaç TL? Engelli aylıkları ne kadar oldu? 2024 engelli maaşı ne kadar, kaç TL? Engelli aylıkları ne kadar oldu?

- Faizsiz 150 bin TL kredi

Gazetecilere konuşan Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde kurulduğunu ve başvuru sürecine dair çalışmaların tamamlandığını ifade etti. Programın ekonomik destek bölümü kapsamında onaylanan başvurulara, uzun vadeli ve geri ödemesiz bir kredi desteği sağlanacağını vurguladı.

Göktaş, fonun Türkiye'nin yer altı zenginliklerinden elde edilecek gelirlerle gençlerin geleceğine yatırım yapmayı amaçladığını belirterek, gençlere evlilik süreçlerinde destek sağlanacağını ve sosyal risklerden korumaya yönelik eğitim ve danışmanlık hizmetleri sunacaklarını söyledi. Ayrıca, fonun ilk uygulamasının deprem bölgesinde başlatılacağını ve ilerleyen süreçte tüm Türkiye'de gençlere yönelik olarak yaygınlaştırılacağını ifade etti.

Editör: Haber Merkezi