Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan istifa etti Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan istifa etti

Enflasyonla birlikte hayat pahalılığı arttı. Ülke genelinde ekonomik sorunların artmasına karşı hükümet kanadından bazı tedbirler hayata geçirileceği duyuruldu. Bu tedbirler arasında faizsiz kredi olarak da isimlendirilen aile gençlik fonu yer alıyor. Geçtiğimiz aylarda kamuoyuna açıklanan aile gençlik fonu hakkına dair yeni bir detay duyuruldu. Evlenecek gençlere büyük katkısı olacak faizsiz kredinin başvuru tarihi açıklandı.

AİLE GENÇLİK FONU BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN?

Dört gözle beklenen fonun başvuru tarihi belli oldu. Bu kapsamda Aile ve Gençlik Fonu'na ilişkin çalışmalar tamamlandı. Bakan Göktaş, başvurulara dair "Başvuruları 15 Şubat'ta almaya başlayacağız." dedi.

AİLE GENÇLİK FONU BAŞVURUSU NEREDEN YAPILACAK?

Başvurular ise 15 Şubat itibarıyla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının web sitesi üzerinden e-Devlet aracılığı ile alınacak.

AİLE GENÇLİK FONU İLE NE KADAR FAİZSİZ KREDİ VERİLECEK?

Aile ve Gençlik Fonu ile yeni evlenecek gençlere faizsiz kredi imkanı da sağlanacak. 2 yıl geri ödemesiz, 4 yılda geri ödeme şartı olan kredinin miktarı 150 bin lira olacak.

AİLE GENÇLİK FONU HANGİ İLLERDE VERİLECEK?

Bakan Göktaş’ın açıklamasına göre ilk etapta pilot olarak gerçekleştirilecek proje ile faizsiz kredi deprem bölgesinde hayata geçirilecek.

Editör: Katip Çelebi