Öğretmenler günü ne zaman 2023? Öğretmenler hangi gün kutlanıyor? Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk tarafından öğretmenlere armağan edilen bu özel gün, öğretmenlerin toplumda taşıdığı değeri vurgular ve onların özverili çalışmalarını kutlama fırsatı sunar. Öğrenciler, veliler ve okul yönetimleri, Öğretmenler Günü'nde genellikle öğretmenlerine teşekkür etmek için çeşitli etkinlikler ve hediyeler düzenlerler.

Sinagog nedir, ne anlama gelir? Yahudiler sinagogda ne yapar? Türkiye’de sinagog var mı, kaç tane? Sinagog nedir, ne anlama gelir? Yahudiler sinagogda ne yapar? Türkiye’de sinagog var mı, kaç tane?

ÖĞRETMENLER GÜNÜ NE ZAMAN 2023?

Her yıl 24 Kasım, Türkiye'de Öğretmenler Günü olarak coşkuyla kutlanır. Bu özel gün, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün "Millet Mektepleri’nin Başöğretmenliği"ni kabul ettiği tarihe dayanmaktadır. 1981 yılında, Atatürk'ün 100. doğum yıl dönümü olan bu özel günün ülke çapında kutlanmasına karar verildi. Öğretmenler Günü, Türkiye genelinde 24 Kasım tarihinde düzenlenen etkinliklerle kutlanır.

Diğer yandan, bazı ülkelerde Öğretmenler Günü, UNESCO tavsiyesiyle her yıl 5 Ekim'de kutlanmaktadır. 5 Ekim, 1966 yılında Paris'te gerçekleşen "Öğretmenlerin Statüsü Hükümetlerarası Özel Konferansı" sonucunda UNESCO ve ILO temsilcileri tarafından "Öğretmenlerin Statüsü Tavsiyesi"nin oybirliği ile kabul edildiği günün yıl dönemidir. Bu tavsiye, öğretmenlerin haklarını ve statülerini korumayı amaçlamaktadır.

Her iki tarih de öğretmenlerin önemli rolünü vurgulayan ve onların toplumdaki değerini kutlayan özel günlerdir. Öğretmenler, toplumların eğitim sistemlerinin temel taşlarıdır ve bu günler, onların özverili çalışmalarını takdir etmek için bir fırsat sunar.

Editör: Haber Merkezi