Öğretmenler gününde okullar tatil mi? 2023 öğretmenler günü okul olacak mı? 1981 yılında, Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilen 19 Mayıs'ın yanı sıra, Öğretmenler Günü'nü de anmak amacıyla Mustafa Kemal Atatürk'ün başöğretmen olduğu tarih olan 24 Kasım, Türkiye'de Öğretmenler Günü olarak kabul edildi.

Uşak'ta 16 milyon yıllık 2 ağaç fosili bulundu Uşak'ta 16 milyon yıllık 2 ağaç fosili bulundu

ÖĞRETMENLER GÜNÜNDE OKULLAR TATİL Mİ?

2023 yılında 24 Kasım, Öğretmenler Günü'nün kutlandığı bir Cuma gününe denk geliyor. Türkiye'de bu özel gün tüm yurtta coşkuyla kutlanırken, farklı ülkelerde Öğretmenler Günü farklı tarihlerde idrak edilmektedir.

2023 ÖĞRETMENLER GÜNÜ OKUL OLACAK MI?

Öğretmenler Günü, genellikle öğretmenlere olan saygı ve minnetin ifade edildiği bir gün olarak kabul edilir. Öğretmenler Günü, Türkiye'de resmi bir tatil günü değildir, bu nedenle okullar tatil edilmez ve iş yerleri genellikle normal çalışma düzenine devam eder.

ÖĞRETMENLER GÜNÜ TARİHÇESİ NASIL?

Öğretmenler Günü'nün tarihi, Atatürk'ün doğumunun 100. yılı olan 1981 yılında ''Atatürk Yılı'' olarak ilan edilmesiyle şekillendi. Bu dönemde, Mustafa Kemal Atatürk'ün başöğretmen olduğu 24 Kasım tarihi resmi olarak Öğretmenler Günü olarak kabul edildi. İlk kez 1981 yılı Kasım ayında kutlamalarla coşkuyla karşılandı ve o günden bu yana her yıl 24 Kasım, Türkiye'de Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır.

Editör: Haber Merkezi