Sahadan çekilmenin cezası nedir? İstanbulspor hükmen mağlup mu oldu? Süper Lig'in 17. haftasında oynanan İstanbulspor-Trabzonspor müsabakasının 74. dakikasında İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu'nun hakem kararlarına tepki olarak takımını sahadan çekmesi gündemin öne çıkan başlıklarından biri oldu. Sarıalioğlu'nun ani kararı, maçın yarıda kalmasına neden oldu.

Union Saint Gilloise - Fenerbahçe maçı ne zaman hangi kanalda? Fenerbahçe Konferans Ligi maçı saat kaçta? Union Saint Gilloise - Fenerbahçe maçı ne zaman hangi kanalda? Fenerbahçe Konferans Ligi maçı saat kaçta?

SAHADAN ÇEKİLMENİN CEZASI NEDİR? İSTANBULSPOR HÜKMEN MAĞLUP MU OLDU?

Türkiye Futbol Federasyonu'nun düzenlediği Futbol Müsabaka Talimatı'nın 24. maddesine göre, bir müsabakayı terk eden takım hakkında hükmen mağlubiyet kararı verilmekte ve ayrıca mevcut puanlarından galibiyet durumunda verilen puan kadar puan silinmektedir.

Bu durumda ilgili kulüp, hakemlerin masrafları, diğer masraflar ve karşı takımın zararlarını karşılamak üzere TFF tarafından takdir edilecek tazminatı ödemekle yükümlüdür.

Bir sezon boyunca ikinci defa müsabakaya gelmeyen, müsabaka sahasına gelmekle beraber müsabakaya çıkmayan veya müsabakayı terk eden takım hakkında hükmen mağlubiyet kararı verilmekte, bu takım ligden çıkarılarak bir alt lige düşürülmekte ve bu müsabaka tarihinden itibaren bu takımla müsabakası olan diğer takımlar müsabakaları oynamaksızın hükmen galip gelmiş sayılmaktadır.

Gelişim liglerinde mücadele eden takımların müsabakalarında ise bu hüküm uygulanmaz. TFF tarafından tespit edilecek esaslara göre işlem yapılır. Ligden çıkarılarak alt lige düşürülen takım sayısı, o ligden aldığı derece nedeniyle düşecek takım sayısı kadar veya daha fazla ise ayrıca sezon sonundaki puan sıralamasına göre düşme uygulanmaz. Daha az sayıda ise eksik kalan takım sayısı kadar puan sıralamasına göre alt lige düşürülür.

Editör: Haber Merkezi