Teksas'taki Tesla fabrikasında meydana gelen bir olayın detayları iki yıl sonra gün yüzüne çıktı. Tanıkların ifadelerine göre, Tesla'nın robotu bir mühendise saldırdı ve bu durum fabrikada ciddi bir karmaşaya sebep oldu. İşçilerin acil kapatma butonuna ulaşmaya çalıştığı kaza, çevrede kaos yarattı.

Fabrika çalışanlarıyla görüşen bir avukat, bu tür kazaların yetkililere "bildirilmediği" konusunda kanıtlar bulunduğunu iddia ediyor.

2 yıl gizlenmiş

İki tanık, yeni dökülmüş alüminyum parçalarını taşımak için tasarlanmış bir makinenin iş arkadaşlarına saldırmasını dehşet içinde izledi.

Danimarka Başbakanı Frederiksen'in paylaştığı fotoğraf ülkeyi ikiye böldü Danimarka Başbakanı Frederiksen'in paylaştığı fotoğraf ülkeyi ikiye böldü

Kurbanın sol elinde açık bir yara bırakan bu olay, 2021 yaralanma raporunda ortaya çıktı ve Travis ilçesine ve federal düzenleyicilere sunuldu. DailyMail.com tarafından incelenen rapora göre, bu olay, Tesla'nın Teksas fabrikasında 2021 veya 2022'de robotlarla ilgili bildirilen başka bir yaralanma olmamasına rağmen, iş yerindeki otomatik robotların risklerine ilişkin artan endişeleri artırdı.

Tesla'nın Teksas'taki yasal gerekliliklere uygun olarak yetkililere sunulması gereken yaralanma raporunda, mühendisin işten izin almasına gerek olmadığı iddia ediliyordu.

Editör: Yağmur Sezgin