Toplu taşımaya zam geldi mi 2024? İETT, Metrobüs, Metro ve tramvay ne kadar oldu? Milyonlarca kişiyi ilgilendiren konuda kritik bir toplantı düzenlendi. Toplu taşıma ücretlerine son olarak yüzde 51,52 zam yapılmıştı ve bu konuda önemli bir gelişme yaşandı. UKOME toplantısında toplu taşıma ücretlerine yüzde 28,09'luk yeni bir zam talebi gündeme geldi. Toplantının ardından otobüs, metro, tramvay ücretleri yüzde 18, taksi ve servis ücretleri ise yüzde 28,09 oranında artış gösterdi.

İlk cemre havaya düştü! Cemre nedir, ne demek? İlk cemre havaya düştü! Cemre nedir, ne demek?

TOPLU TAŞIMAYA ZAM GELDİ Mİ 2024?

İstanbul'da gerçekleştirilen Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında alınan karara göre, toplu taşıma ve okul servislerine zam yapıldı. Toplu ulaşım ücretlerine yüzde 18 zam uygulanırken, taksi ve servis ücretlerine ise yüzde 28,09 oranında zam geçti.

İETT, METROBÜS, METRO VE TRAMVAY NE KADAR OLDU?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, en son 8 Ağustos 2023 tarihinde toplu ulaşıma yüzde 51,52 zam yapmıştı. Ancak, bugün gerçekleştirilen UKOME toplantısında CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da toplu ulaşıma yüzde 28,09 zam talep etti. Eğer bu talep kabul edilirse, 15 TL olan bir geçişlik tam bilet ücreti 19,21 TL'ye yükselecek.

Editör: Haber Merkezi