Wilson İlkeleri nedir, maddeleri nelerdir? Wilson İlkeleri 12. Madde nedir? Wilson İlkeleri nedir, maddeleri nelerdir? Wilson İlkeleri 12. Madde nedir?

Yaz saati uygulaması nedir, ne demek? Yaz saati uygulaması ne zaman kalktı? Son dakika gelişmeleriyle birlikte yaz-kış saati uygulaması tekrar merak konusu oldu. Kalıcı saat uygulamasının hayata geçirilmesiyle birlikte milyonlarca vatandaşın kafasında soru işaretleri oluştu.

YAZ SAATİ UYGULAMASI NEDİR, NE DEMEK?

Yaz saati uygulaması, yaz aylarında saatlerin bir saat ileri alındığı bir uygulamadır. Bu uygulama, gün ışığından daha fazla faydalanmak ve enerji tasarrufu sağlamak amacıyla kullanılır. Yaz saati uygulaması, akşam saatlerinde daha uzun süre gün ışığı olmasını sağlayarak insanların gün ışığını daha etkili bir şekilde kullanmalarına imkan tanır. Bu sayede, günlük aktivitelerde ve enerji kullanımında tasarruf elde etmek amaçlanır.

YAZ SAATİ UYGULAMASI NE ZAMAN KALKTI?

07/09/2016 tarihli ve 29825 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararnamesi ile Türkiye'de yaz saati uygulaması kalıcı hale getirilmiştir. Ancak 2016 yılı sonunda bu uygulama sona ermiştir.

2016 yılından beri uygulanmayan Türkiye kış saati uygulamasının geri getirilmesi için TBMM'ye kanun teklifi verildi. Özellikle sabah saatlerinde karanlıkta işe ya da okula gitmek zorunda kalan vatandaşların rahatsızlığını azaltmak amacıyla kalıcı yaz saati uygulaması 7 yıl önce enerji tasarrufu sağlayacağı gerekçesiyle hayata geçirilmişti.

Editör: Haber Merkezi