2024 engelli maaşı ne kadar, kaç TL? Engelli aylıkları ne kadar oldu? 2024 engelli maaşı ne kadar, kaç TL? Engelli aylıkları ne kadar oldu?

2024 araç muayene ücreti belli oldu mu? Araç muayene ücreti ne kadar olacak? Yeniden değerleme oranının açıklanması, vatandaşlar arasında büyük merak uyandırdı. Bu oranın netlik kazanması, birçok ücretin ve harcın gözden geçirilmesine yol açacak. Vatandaşlar, bu değişikliklerin kendilerini nasıl etkileyeceğini ve hangi harçların artacağını öğrenmek için araştırmalar yapmaya başladılar.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ekim ayı enflasyon rakamlarını kamuoyu ile paylaştı. Ekim ayı itibariyle Tüketici Fiyat Endeksi'nde (TÜFE) yaşanan değişimler şu şekilde oldu:

  1. TÜFE'deki değişim, 2023 yılı Ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 3,43 oldu.
  2. TÜFE, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 55,00 arttı.
  3. Bir önceki yılın aynı ayına kıyasla TÜFE'deki değişim yüzde 61,36 olarak kaydedildi.
  4. On iki aylık ortalamalara göre TÜFE yüzde 54,26 oranında arttı.

2024 ARAÇ MUAYENE ÜCRETİ BELLİ OLDU MU?

Vergi Uzmanı Ozan Bingöl, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan ekim ayı enflasyon rakamlarının ardından 2024 yılı vergi, harç, ve ceza ücretleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

ARAÇ MUAYENE ÜCRETİ NE KADAR OLACAK?

Yeniden değerleme oranı, 2024 yılı için yüzde 58,46 olarak belirlendi. Bu oran, vergi, ceza, ve harçlara 2024 yılında uygulanacak zamların temelini oluşturuyor. Bu kapsamda, bir dizi harç ve ücrette artışlar bekleniyor. Örneğin, araç muayene ücreti 1.149,60 liradan 1.821,66 liraya yükselecek. Ayrıca, Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV), emlak vergisi, trafik cezaları ve diğer birçok vergi türü, söz konusu yeniden değerleme oranında artacak.

Editör: Haber Merkezi