2024 Memur ve emekli maaş zamları netleşiyor! Milyonlarca çalışan ve emekli için belirlenecek zam oranları, kasım ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte, ocak ayında netleşecektir. Bugün kamuoyuna duyurulan kasım ayı enflasyonuyla birlikte, son 5 aylık döneme ait verilere göre memur ve emekliler için yüzde 45, SSK ve Bağkur emeklileri için ise yüzde 33,64'lük zam oranı kesinleşmiş durumda.

2024 MEMUR VE EMEKLİ MAAŞ ZAMLARI NETLEŞİYOR!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), kasım ayına ilişkin Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerini açıkladı. Buna göre, kasımda enflasyon yüzde 3,28 artarak yıllık bazda yüzde 61,98 seviyesine ulaştı. Ayrıca, 5 aylık TÜFE ise yüzde 33,64 olarak gerçekleşti.

Bu enflasyon verileri, memur ve emeklilere yapılacak zam oranlarını da etkileyecek. SSK ve Bağkur emeklileri için öngörülen maaş artış oranı yüzde 33,64, memur ve emekliler için ise yüzde 44,89 oldu.

Aile gençlik fonu başvuru tarihi ne zaman? Faizsiz kredi detayları Aile gençlik fonu başvuru tarihi ne zaman? Faizsiz kredi detayları

Kasım ayı verileriyle birlikte, memur ve emekli maaşlarındaki zam oranları şekillenmeye başladı. Kamu görevlileri, ocak ayında 6 aylık enflasyon farkıyla birlikte 2024'ün ilk altı ayında yüzde 15, ikinci altı ayında ise yüzde 10 toplu sözleşmeden kaynaklı bir artış alacak.

Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, kasım enflasyon rakamlarının beklenen bir durum olduğunu belirtti. Temmuz ayından itibaren memur maaşlarında yüzde 40,39'luk bir garanti bulunduğunu ifade eden Karakaş, kasım enflasyonu ile birlikte bu artışın yıl sonunda yüzde 15'i bulabileceğini ve böylece hedeflenen yüzde 65 enflasyonun yaklaşık yüzde 50'ye kadar çıkabileceğini öngördü.

Editör: Haber Merkezi