2024 öğretmen maaşları ne kadar oldu? Öğretmen maaşı kaç TL? Hesaplama nasıl yapılır? Öğretmen maaşı hesaplama 2024 Ocak zammı ile ilgili gelişmeler gündemi meşgul ediyor. Kasım ayında açıklanan enflasyon verilerinin ardından 5 aylık enflasyon %33.66 seviyesine ulaştı. Bu verinin yanı sıra toplu sözleşme zammı da memurları etkileyecek. Memurlar, kendi branşlarındaki güncellemeleri öğrenmek amacıyla araştırmalara başladı. Öğretmen maaş zammı konusundaki gelişmeler yakından takip ediliyor.

2024 MEMUR ZAMMI BELLİ OLDU!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Aralık ayı enflasyon verilerini açıkladı. Enflasyon kasımda aylık bazda yüzde 2,93 olurken, yıllık bazda yüzde 64,77 olarak gerçekleşti.

6 aylık enflasyon yüzde 37,57 oldu. Memur enflasyon farkı yüzde 29,78 ve toplu sözleşme zammı yüzde 15 olarak belirlendi. Buna göre memur zammı yüzde 49,25 olacak!

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

2024 ÖĞRETMEN MAAŞLARI NE KADAR OLDU?

Temmuz zammı sonrası Temmuz ve Aralık ayı arasında geçerli olacak 1/4 derecesinde görev yapan öğretmen maaşı 26 bin 654 olarak kaydedilmişti.

ÖĞRETMEN MAAŞI KAÇ TL? HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Öğretmen maaşları, enflasyon farkı ve toplu sözleşme zammı ile değerlendirilmekte olup, kıdeme göre artışlar farklılık göstermektedir. Hesaplamalar genellikle 1/4 derecesindeki öğretmen maaşları için yapılır.

Ayrıca, Kariyer Basamakları Sınavı ile unvan alan başöğretmen ve uzman öğretmen maaşları da değişiklik göstermektedir. Bu durum, öğretmen maaşlarındaki güncellemelerin sadece kıdeme değil, aynı zamanda öğretmenin sahip olduğu unvanlara da bağlı olarak gerçekleştiğini göstermektedir.

UZMAN ÖĞRETMEN MAAŞLARI NE KADAR OLACAK?

Kademelere göre değişiklik gösteren öğretmen maaşları aynı zamanda unvanla birlikte de değişiklik gösterecek. Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı ile yükselen uzman öğretmenler temmuz zammıyla 29 bin 525 TL maaş almaya başlamıştı.

Yeni rakam belli olmadı ancak beklentilerin gerçekleşmesi halinde bu rakamın da 44 bin üzerine çıkması bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi