2024 yılında ek MTV var mı? Bu yıl ikinci ek MTV olacak mı? Depremin yaralarını finanse etmek amacıyla bir defaya mahsus olarak getirilen ek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV), 2023 yılında büyük bir tartışma konusu olmuştu. Ancak, Anayasa Mahkemesi'ndeki karar araç sahipleri lehine olmadı ve milyonlarca kişi geçen yıl 4 kez MTV ödemesi yapmak zorunda kaldı. Ek MTV'den elde edilen toplam gelir ise 27 milyar Türk Lirası'na ulaştı.

2024 engelli maaşı ne kadar, kaç TL? Engelli aylıkları ne kadar oldu? 2024 engelli maaşı ne kadar, kaç TL? Engelli aylıkları ne kadar oldu?

2024 YILINDA EK MTV VAR MI?

Yeni yıl yeni zamlar ile gelirken Sözcü TV ekranlarında dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı. Ebru Baki ile Para Politika programında canlı yayına katılan Gazeteci Deniz Zeyrek “Ben şimdi kara kara düşünüyorum. Kesinlikle, iddiaya girebilirim ikinci bir ek Motorlu Taşıtlar Vergisi alacaklar bizden. Yapacaklar başka çaresi yok” ifadelerini kullanmıştı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi konuyla ilgili bilgi notu paylaştı.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: “Bazı basın yayın organlarında yer alan, “2024 yılında ikinci bir ek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) alınacak” iddiası doğru değildir. İddia edilenin aksine Hazine ve Maliye Bakanlığının böyle bir çalışması bulunmamaktadır. Resmi kurum ve yetkililerin dışında yapılan manipülatif açıklamalara itibar etmeyiniz.”

Editör: Haber Merkezi