Geçmişte Temmuz ayında yapılan zamla birlikte net asgari ücret %34,04 oranında artarak 11.402 liraya yükselmişti. Tahminler ve beklentiler, yeni zamlı asgari ücretin ne zaman hesaplara yansıyacağı üzerine yoğunlaşmış durumda. Yeni asgari ücretin ödeme tarihi, Ocak mı yoksa Şubat mı olacak, hangi ayda yürürlüğe girecek sorusu da merak ediliyor. Bu konuda detaylı bilgi arayışları devam ediyor.

2024 yılındaki yeni asgari ücretin hesaplara ne zaman yansıyacağı merak konusu haline geldi. Milyonlarca çalışanın beklediği bu duyuru için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın işçi, işveren ve hükümet temsilcilerini Beştepe'ye davet ettiği ve saat 16:30'da asgari ücret toplantısının başlayacağı duyuruldu. Yeni rakamlarla birlikte vatandaşlar, ödeme tarihini de araştırmaya başladı. 2024 zamlı asgari ücretin ne zaman hesaplara geçeceği, ne zaman yatacağı soruları gündemi meşgul ediyor. Bu konuda detaylar ve kesin tarihler için bekleyiş devam ediyor.

2024 YENİ ZAMLI ASGARİ ÜCRET NE ZAMAN YATACAK, OCAK MI ŞUBAT MI?

2024 zamlı asgari ücret için son aşamaya gelindi. Yapılacak artışın 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren geçerli olacağı belirtiliyor. Özellikle bazı kurum ve işletmelerde maaş ödemeleri genellikle çalışma sonrası ay içerisinde yapılıyor. Bu durumda zamlı asgari ücretin 31 Ocak tarihinden itibaren ödenmesi bekleniyor.

Aile gençlik fonu başvuru tarihi ne zaman? Faizsiz kredi detayları Aile gençlik fonu başvuru tarihi ne zaman? Faizsiz kredi detayları

Maaşlar sonradan ödenenler için yeni ve eski asgari ücret arasındaki farkın ödenmesi gibi durumlar ortaya çıkabilir.

Editör: Yağmur Sezgin