Danimarka Başbakanı Frederiksen'in paylaştığı fotoğraf ülkeyi ikiye böldü Danimarka Başbakanı Frederiksen'in paylaştığı fotoğraf ülkeyi ikiye böldü
8 kişi kolera salgınından hayatını kaybetti. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ülkenin güneydoğusundaki Namayingo bölgesinde ne yazık ki kolera salgınında can kayıpları yaşandığı belirtildi. Namayingo'da meydana gelen kolera salgınında 8 kişi hayatını kaybetti. Bakanlık, salgından korunmak için halka hijyen kurallarına uyma çağrısı yaptı. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ülkenin güneydoğusundaki Namayingo bölgesinde ne yazık ki kolera salgınında can kayıpları yaşandığı belirtildi. Namayingo'da meydana gelen kolera salgınında 8 kişi hayatını kaybetti. Bakanlık, salgından korunmak için halka hijyen kurallarına uyma çağrısı yaptı.

8 kişi kolera salgınından hayatını kaybetti

Uganda'da 15 Temmuz'da başlayan kolera salgınında şimdiye kadar 8 kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor.Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre, ülkenin güneydoğusundaki Namayingo bölgesinde kolera salgınında can kayıpları kaydedildi. Namayingo'da 8 kişi kolera nedeniyle yaşamını yitirdi. Açıklamada, halkın salgından korunmak için hijyen kurallarına uyması gerektiği vurgulandı. Geçtiğimiz yıl Uganda'da yaşanan kolera salgınında en az 20 kişi ölmüştü. Bu salgın dünya Afrika ülkeleri arasında Burundi, Kamerun, Etiyopya, Güney Afrika Cumhuriyeti, Mozambik, Nijerya, Kenya ve Somali gibi ülkeleri en fazla etkileyenler arasında yer alıyor. Kolera, "Vibrio" bakterisinin neden olduğu ve gıda ve su yoluyla bulaşabilen bir hastalıktır. Şiddetli ishale ve vücutta su kaybına yol açarak tedavi edilmediği takdirde ölümcül olabilmektedir. Temiz su temininin eksikliği ve etkili tıbbi müdahale imkanlarının yetersiz olması, hastalık ve ölüm riskini artırmaktadır.

Editör: TE Bilisim